LA CUP PLANTEJA ELECCIONS ANTICIPADES I “NOUS LIDERATGES “

La CUP ha criticat la ‘incapacitat’ del govern de Quim Torra per ‘plantar cara a la repressió de l’estat’ amb la seva actitud d”absoluta submissió’, i ha reclamat la convocatòria d’eleccions anticipades davant la necessitat de ‘nous lideratges’.

En conferència de premsa al Parlament, la diputada de la CUP Marina Sirvent ha valorat així l’obra del govern sota el primer any de mandat de Torra i ha criticat tant l’acció de l’executiu català en el debat sobiranista com en les polítiques socioeconòmiques.

Per a Sirvent, el president català ha pronunciat un discurs ‘maximalista de retòrica republicana’, però ‘seguint els límits constitucionals i lluny de les polítiques sobiranes per exercir el dret d’autodeterminació’. ‘El president ha fet referència a la restitució de les institucions per un país i un govern en marxa, però un país en marxa és aquell que pot prendre les seves pròpies decisions i no només el que recupera les suposades institucions després del cop d’estat” contra Catalunya’, ha rebatut Sirvent.

En aquest sentit, la diputada cupaire veu al govern de Quim Torra i al Parlament ‘absolutament submisos’. Però, a més, la diputada de la formació anticapitalista ha carregat contra les polítiques econòmiques i socials del govern, que ha qualificat de ‘neoliberals i continuistes’, i considera que l’executiu català és un ‘alumne avantatjat’ sobre el sostre de dèficit.

‘Torra parla d’un país en marxa i reactivat, nosaltres el veiem devastat per la pobresa’, ha dit. Per tot això, Sirvent ha conclòs que Catalunya no és un país preparat, com afirma Torra, sinó un ‘país subordinat’.

Davant d’aquesta situació, ha defensat la convocatòria d’eleccions anticipades a Catalunya davant una legislatura que veu ‘absolutament esgotada’ i davant la necessitat de ‘nous lideratges polítics’.

Informa:VILAWEB.CAT (4-6-2019)

384 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: