LA CUP PROMET UN REFER√ąNDUM ABANS DEL 2025

La CUP ha presentat aquest divendres la seva proposta pol√≠tica amb la qual aniran a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes el 14 de febrer, en la qual es comprometen a fer un nou refer√®ndum abans de 2025 “partint de l’experi√®ncia aconseguida en els successius embats dels √ļltims temps”.

“Ens comprometem a treballar per a generar les condicions √≤ptimes per a fer efectiva una ruptura amb l’Estat espanyol en el nostre cam√≠ cap a la independ√®ncia. Ens fa falta tornar a agafar la iniciativa en la confrontaci√≥ amb l’Estat per a defensar els nostres drets i llibertats com a poble”, resa en el document presentat avui.

Conflicte com a motor de canvi
Despr√©s de la seva aprovaci√≥, la formaci√≥ presentar√† p√ļblicament el seu “pla estrat√®gic” de cara als comicis catalans en un acte el 3 de desembre en la Fabra i Coats de Barcelona. En la proposta, exposen la seva estrat√®gia de “conflicte com a motor de canvi”, ja que consideren que l’Estat no facilitar√† una resoluci√≥ al conflicte catal√†, per la qual cosa aposta per la mobilitzaci√≥, la desobedi√®ncia i situar la situaci√≥ de Catalunya en el terreny internacional.

Els ‘cupaires’ argumenten que un refer√®ndum per a resoldre el conflicte nom√©s √©s possible per dues vies: una negociaci√≥ amb l’Estat que inclogui el reconeixement de Catalunya com a naci√≥, el dret a l’autodeterminaci√≥ i permetre un refer√®ndum, o exercir l’autodeterminaci√≥ “mitjan√ßant una ruptura democr√†tica unilateral, que propici√Į l’escenari resolutiu internacional incloent el refer√®ndum, for√ßant a l’Estat espanyol a haver-lo d’assumir”.

Consideren que per a aconseguir tots dos escenaris cal refor√ßar la “confrontaci√≥, l’autotutela de drets col¬∑lectius, la disputa de la sobirania amb l’Estat i el capital, i la ruptura democr√†tica”. Per a aix√≤ proposen augmentar la mobilitzaci√≥ i la desobedi√®ncia civil, la municipalitzaci√≥ de serveis p√ļblics essencials, fer lleis “de sobirania i control p√ļblic sobre el territori”, i en defensa de drets socials m√©s enll√† de la Constituci√≥ i l’Estatut, entre altres.

Internacionalitzar el conflicte

En el document, la CUP fa √®mfasi en la necessitat d’internacionalitzar el conflicte catal√†, encara que adverteix que “les institucions internacionals no actuaran regides per la defensa dels drets, sin√≥ que hauran de ser obligades a fer-ho davant unes condicions que facin inviable la seva falta de posicionament”. Aix√≠, advoquen per la mobilitzaci√≥ sostinguda a m√©s de difondre la causa de l’independentisme i aconseguir el m√†xim de complicitats i suports internacionals.

En un comunicat, la CUP ha explicat que el partit ha aprovat aquesta proposta que ha treballat els √ļltims mesos amb l’objectiu de ser “un agent clau, capa√ß de condicionar i marcar l’agenda social i pol√≠tica del pa√≠s, fent front a la crisi econ√≤mica agreujada per la Covid-19, i remuntant el cicle de la caiguda lliure on s’ha vist immers el moviment independentista.

Tamb√© plantegen un programa de “rescat social” davant la crisi generada pel coronavirus, que serveixi per a impulsar una renda b√†sica universal i una renda m√≠nima, garantir un habitatge digne per a tota la poblaci√≥, i els drets laborals, com establir un salari m√≠nim de 1.200 euros mensuals. Aquest programa ha de servir tant per a donar resposta a les necessitats de la ciutadania, com per a “demostrar els l√≠mits competencials de les institucions auton√≤miques, del marc constitucional espanyol i de la UE”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-11-2020)

122 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: