LA CUP PROPOSA MIREIA VEHÍ COM A CAP DE LLISTA EL 10-N

La CUP ha proposat a la militància que l’ex-diputada Mireia Vehí encapçali la llista de les eleccions espanyoles el 10-N per Barcelona, segons ha pogut saber VilaWeb. A Tarragona la cap de llista és Mariona Quadrada, a Lleida Francesc Gabarrell i a Girona Non Casadevall. La militància ha de ratificar demà telemàticament la proposta del secretariat nacional.

A la seva llista per Barcelona l’acompanyen al segon i tercer lloc els també ex-diputats Albert Botran i Eulàlia Reguant; i al número quatre l’ex-batlle de Capellades, Aleix Auber. En declaracions a l’ACN, Vehí ha dit: ‘Nosaltres no anem a ser la clau de la governabilitat a l’estat; no anem a intentar fer un pacte; ni a fer de bons diputats. Anem a portar el conflicte al congrés. I el conflicte es diu autodeterminació, amnistia i drets de les classes populars. Ni vendrem fum ni parlarem de solucions màgiques al conflicte’, ha dit.

En aquest mateix sentit, Vehí rebutja que si obté l’escó la CUP acabi ‘fent un règim estable, garantint la governabilitat a Madrid ni fent política electoralista’. ‘Anem a Madrid a fer política de l’agitació, a fer discurs’, explica, tot assegurant que això no treu que els seus escons serveixin per donar suport també a fórmules en favor de l’autodeterminació o les mesures que consideren favorables a les classes populars. ‘Si es dóna la possibilitat de derogar reforma laboral, garantir el dret a l’autodeterminació, o la nacionalització de la llum i l’aigua, evidentment ho votarem. Però no és la nostra prioritat perquè hi ha un estat i l’esquerra espanyola que no estan en aquests termes’, ha dit.

Amb això, l’exdiputada del Parlament assegura que la CUP a Madrid pretén ‘exposar que si no hi ha dret a l’autodeterminació, amnistia i conquesta dels drets per les classes populars, ni el Principat de Catalunya, ni els Països Catalans, ni l’estat seran governables’. ‘Som una esmena a la totalitat al regim del 78, a la monarquia, a l’ibex35 i a totes les partes de l’estat i dels poders fàctics responsables de cada desnonament, cada persona que mor al mar i de cada misèria que fa que la gent no pugui tenir una vida digna’, afegeix.

Mireia Vehí és nascuda a Vilafant l’any 1985, és sociòloga de formació, i va aterrar a la primera línia de la política catalana de la mà de la CUP com a diputada al parlament des del gener de 2016 fins al gener de 2018. Va ser en aquesta etapa que va ser una de les cares visibles dels anticapitalistes, tant a la cambra catalana com a les mobilitzacions que organitzava o de les que participava la formació al carrer. Des d’aleshores, i després de deixar el parlament, Vehí no ha abandonat l’activitat política, donat que és membre del secretariat nacional de la CUP, l’òrgan que regeix, junt al grup parlamentari, el dia a dia de l’orientació política del partit.

Informa:VILAWEB.CAT (4-10-2019)

386 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: