LA CUP VEU MOLT DIFÍCIL PACTAR EL PRESSUPOST ABANS DEL 9 DE NOVEMBRE

La portaveu de la CUP-Guanyem al parlament, Eulàlia Reguant, ha avisat al govern que és molt difícil que puguin pactar el pressupost de 2022 abans del 9 de novembre, data que el govern s’ha marcat per aprovar els comptes al consell executiu. “En un procés de deliberació col·lectiva de la candidatura, és molt difícil que abans del 9 de novembre s’hagi reconduït la situació actual”, ha dit Reguant en una entrevista a Europa Press.

Ha explicat que ara per ara són lluny de donar el vist-i-plau als comptes, i que si el govern els vol aprovar el 9 de novembre s’acaba el temps. En els pròxims dies la candidatura tancarà el calendari intern per debatre la decisió sobre el pressupost, que estarà condicionat pel calendari que fixi el govern. Amb tot, veu difícil convocar les assemblees abans del 9 de novembre, més encara tenint en compte l’estat de les negociacions. Ha dit que intentaran no aixecar-se de la taula de negociació amb el govern en cap moment i que treballaran perquè el govern doni resposta a peticions que consideren de sentit comú i tenen consens social.

Reguant critica el govern de Pere Aragonès: “És un despropòsit, no té un horitzó clar.” I considera que la CUP podria contribuir com a part del moviment independentista a construir un horitzó compartit, ja que diu que la manca de full de ruta dificulta avançar. “Les negociacions no van bé perquè el govern és un despropòsit. No es tracta d’una persona o una altra, sinó que costa saber què pensa el govern de cada cosa”, ha dit.

Així mateix, ha criticat que hi hagi consellers de Junts que, segons que diu, hagin dit alguna vegada que no se senten vinculats a l’acord d’investidura de Pere Aragonès signat entre ERC i la CUP, i ha dit que haurien de recordar que si són consellers del govern, també ho són gràcies a aquell acord d’investidura.

Reguant ha afegit que hi ha dos elements que afecten negativament a la negociació. D’una banda, ha assenyalat que ERC i Junts van votar en contra de la moratòria de l’ús de bales de foam dels Mossos d’Esquadra. De l’altra, diu que l’aprovació del decret d’energies renovables no respon a la cosa pactada entre la CUP i el govern: “Quan crèiem que havíem arribat a un acord, ens trobem que el decret llei aprovat no recull alguna de les coses.”
Informa:VILAWB.CAT (1-XI-2021)

174 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: