LA CUP VOL REFUNDAR-SE DESPR√ČS DE LES MUNICIPALS

La CUP navega en aig√ľes turbulentes i ja planteja la “urgent necessitat” d’un “debat de moviment” que abordi algunes q√ľestions pendents. Els darrers esdeveniments pol√≠tics -organitzar la resposta al judici de l’1-O i el debat sobre si participar a les eleccions espanyoles i europees- hi han acabat de posar llenya al foc, i el temps de resposta dels anticapitalistes -habitualment m√©s reposat i reflexiu que altres formacions- s’ha hagut d’accelerar.

√Čs per aquest motiu que el Secretariat Nacional ha posat fil a l’agulla i, amb la previsi√≥ d’organitzar-se de cara a unes possibles noves eleccions al Parlament aquesta tardor ha posat a debat un document que el Consell Pol√≠tic d’aquest passat dissabte ja ha donat per bo. Despr√©s de fer-ne valoraci√≥ les assemblees, la proposta a la qual ha tingut acc√©s Naci√≥Digital fa reflexions i posa tempos al debat de la refundaci√≥, que es preveu realitzar despr√©s de les municipals durant l’Assemblea Nacional del proper 14 de juliol.

“Entenem que l’AN prevista pel proper 14 de juliol ha de ser un dels espais claus en aquest debat. Per√≤ ni l’√ļnic, ni necess√†riament el m√©s important”, destaca el document. De fet, en aquesta assemblea probablement es presentaran altres propostes sobre com avan√ßar. I en aquesta l√≠nia, la CUP tamb√© planteja dues l√≠nies per enfocar el futur.

El debat de la refundaci√≥ es preveu realitzar despr√©s de les municipals durant l’Assemblea Nacional del proper 14 de juliol

En primer lloc, els anticapitalistes consideren necessari un debat de moviment, per tant, ali√® als esdeveniments d’estricta actualitat, que impliqui totes les organitzacions de l’esquerra independentista i grup parlamentari, aix√≠ com els moviments propers de la unitat popular. I en segon lloc, davant d’una “m√©s que probable convocat√≤ria d’unes eleccions anticipades al Parlament, posar en marxa un “altre ritme, necess√†riament m√©s accelerat” per articular la candidatura.

Un debat de “certa urg√®ncia”

Precisament la construcci√≥ d’una proposta pol√≠tica per a unes eleccions anticipades al Parlament de Catalunya est√† lligat, segons el document, a les “reestructuracions pol√≠tiques i organitzatives immediates que se’n derivaran”. Aquest √©s un debat que s’ha de realitzar amb “certa urg√®ncia”, diuen, i uns tempos “que no marca ni la CUP ni el conjunt del moviment”.

I cap a on ha d’anar la CUP?

El partit ha de fixar una estrat√®gia pol√≠tica que respongui determinades preguntes. Entre aquestes, si cal seguir condicionant des de fora o cal disputar el lideratge pol√≠tico-institucional del proc√©s, si s’ha d’avan√ßar cap a un plantejament d’ofensiva democr√†tica i pol√≠tica o de governan√ßa o oposici√≥, o quina pol√≠tica d’aliances s’escollir√†.

Els cupaires es plantegen la “continu√Įtat de l’eina CUP-CC” i si cal ampliar-la, o si cal construir un “nou artefacte amb referencialitat de la CUP” per superar les sigles

En aquest debat, les preguntes sobre la desobedi√®ncia i la unilateralitat en el si de la proposta pol√≠tica tamb√© hi tenen cabuda, i com a punt destacat, la “concreci√≥ pol√≠tica i organitzativa” que ha de tenir la CUP. Per aix√≤, els cupaires es plantegen la “continu√Įtat de l’eina CUP-CC” i si cal ampliar-la, si cal construir un “nou artefacte amb referencialitat de la CUP” per superar les sigles utilitzades fins ara, i com cal relacionar-se, per exemple, amb el Front Republic√† o altre organitzacions. En altres paraules, cita el document, “una nova plataforma pol√≠tica, constru√Įda ad hoc per a aquesta legislatura al Parlament, per√≤ articulada amb el projecte municipal i movimentista de la CUP”.

En paral¬∑lel, els cupaires tenen l’objectiu de respondre tamb√© quins canvis organitzatius comportaria tot plegat, si hi hauria modificacions en el codi √®tic, i com la CUP hauria de “sortejar l’amena√ßa de la il¬∑legalitzaci√≥”. I m√©s a llarg termini, un debat sobre si cal un nou corpus te√≤ric m√©s actual sobre q√ľestions que avui dia generen contradiccions en el moviment.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (2-5-2019)
274 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: