LA CUPAIRE ONA CURTO, PRESIDENTA DEL PARLAMENT DEL CONSELL PER LA REP√öBLICA

(MARTA LASALAS )
L’Assemblea de Representants del Consell per la Rep√ļblica ha volgut expressar aquest mat√≠ a Canet de Rossell√≥ un missatge clar sobre la seva voluntat de transversalitat pol√≠tica i ha escollit la regidora de la CUP d’Arenys de Mar Ona Curto presidenta de la Mesa. Entre vuit candidatures que s’han presentat per assumir el c√†rrec, Curto ha aconseguit el 50,4% dels vots.

Com a vicepresidenta primera ha estat escollida l’alcaldessa de Banys d’Arles, Maria Costa, mentre que l’exregidor d’ERC Jordi Pessarrodona ocupar√† la vicepresid√®ncia segona; pel que fa les secretaries, la primera ha quedat en mans del periodista Joan Puig i la segona, per la diputada de Dem√≤crates Assumpci√≥ La√Įlla.

“Venim a construir, a fer feina, a treballar amb totes les sensibilitat i les mirades”, ha assegurat Ona Curto en prendre possessi√≥ de la presid√®ncia, i abans d’obrir el debat i votaci√≥ del decret de constituci√≥ de les comissions en qu√® s’organitzar√† l’Assemblea.

Eina molt √ļtil

En unes declaracions abans de l’elecci√≥, Curto havia subratllat que el Consell per la Rep√ļblica √©s una eina molt √ļtil i la que “ara mateix t√© m√©s estrat√®gia i punts de contingut” per tirar endavant la independ√®ncia. La regidora d’Arenys ha atribu√Įt l’escassa pres√®ncia de la CUP al Consell, on nom√©s hi √©s present Poble Lliure, a “un punt de desconeixen√ßa i tamb√© la desconfian√ßa”.

En aquest sentit, ha insistit en la necessitat de legitimar el Consell i en la import√†ncia d’ocupar aquest espai, ra√≥ per la qual ha apostat per sumar-hi m√©s sensibilitats, i incorporar altres posicions i transversalitat. En aquest sentit, ha emfasitzat el pes de les dones, que representen m√©s d’un 70% de l’Assemblea.

Entre els membres de l’Assemblea de Representants del Consell per la Rep√ļblica figuren el president Carles Puigdemont, i els consellers Toni Com√≠n, Clara Ponsat√≠ i Llu√≠s Puig; la presidenta del Parlament, Laura Borr√†s, aix√≠ com diferents c√†rrecs electes de Junts i Dem√≤crates. Tamb√© hi ha dos representants de la CUP, Ona Curto i el regidor de Sant Pol de Mar David Hern√°ndez, a m√©s d’alguns c√†rrecs d’ERC que han esquivat les retic√®ncies dels republicans a aquest √≤rgan. Entre aquests √ļltims figura Ermenegild Llovet, regidor de Sant Pere de Torell√≥, que ha defensat que “el Consell √©s una eina imprescindible per donar continu√Įtat a l’octubre republic√†” i ha apostat perqu√® torni a ser l’eina transversal en qu√® no es pregunti d’on ve cadasc√ļ.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-XI-2021)

123 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: