LA CÚPULA DELS MOSSOS S’AVANÇA A TORRA I DEMÀ ANALITZARÀ L’ACTUACIÓ

Des del dilluns 14 a la tarda que van començar els aldarulls a l’aeroport del Prat, la divisió d’afers interns ( DAI) dels Mossos d’Esquadra recopila imatges amb actuacions qüestionables de les seves policies. És un procediment habitual que la divisió que investiga els seus companys ja fa de tràmit però que ara té dues peticions expresses: la del conseller d’Interior, Miquel Buch, i la del mateix president de la Generalitat, Quim Torra.

Primer Buch i després Torra es van adreçar ahir als Mossos d’Esquadra. No van dir el mateix, perquè no coincideixen en la valoració de l’actuació protagonitzada aquesta última setmana per la policia de la Generalitat. Buch, amb el secre­tari general d’Interior, Brauli Duart, i el director de la Policia, ­Pere Ferrer, ha bunqueritzat la ­conselleria i ha construït la seva pròpia barricada per frenar les pressions que continuen arribant des del Govern.

La policia retreu al president que no hagi anat al centre de coordinació en tota la setmana a preguntar

Tot just quinze minuts després que Buch demanés en roda de premsa a la ciutadania “confiança” en els Mossos d’Esquadra, ja que sabrien ­fiscalitzar la seva actuació i actuar en conseqüència, Torra també va comparèixer davant els mitjans de comunicació.

El president va anunciar la creació d’una comissió d’investigació parlamentària i va exigir al conseller l’obertura d’una informació ­reservada que serveixi per “depurar” les responsabilitats que es puguin derivar de les actuacions policials.

Ni ahir ni cap més dia durant tota la setmana Torra ha dedicat ni una sola paraula d’ànims a la policia de la Generalitat. Ni una sola vegada els últims dies el màxim cap polític dels Mossos d’Esquadra ha anat al centre de coordinació ( Cecor) per preguntar com anaven les coses o com estaven els agents.

Les dues apreciacions les va fer ahir al vespre un comandament de la policia de la Generalitat que expressava així com se sentia la cúpula. El comissari en cap, Eduard Sallent, es va reunir ahir amb la resta de la direcció i van acordar celebrar demà dijous una trobada de la cúpula, amb els comandaments territorials i dels serveis centrals, per analitzar la situació i el dispositiu.

Els comandaments aquesta vegada se senten blindats per Buch, li reconeixen la defensa que està fent de la feina del cos, però no entenen per què la resta del Govern qüestiona públicament la seva tasca sense ni tan sols voler saber com van viure els policies aquells mateixos dies.
Informa:LAVANGUARDIA.COM(23-10-2019)

258 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: