LA DECLARACIÓ DE PERPINYÀ DENUNCIA LA REPRESSIÓ POLÍTICA

Declaració de Perpinyà- 9 d’octubre de 2020

Catalunya viu immersa en un conflicte polític amb l’Estat espanyol per la nostra voluntat continuada i referendada a les urnes d’exercir el dret d’autodeterminació. Aquest compromís amb el mandat democràtic d’una majoria reiterada dels ciutadans de Catalunya és el que ens ha portat tots tres a ser inhabilitats o destituïts per l’Estat espanyol.Tenim un projecte polític democràtic, la República Catalana, que volem fer realitat sempre per les vies estrictes de la democràcia i la pau.

Som representants d’una majoria política i parlamentària que no ha tingut cap por a convocar els ciutadans a les urnes sempre que hem considerat que calia revalidar el suport popular a les decisions més transcendents.Malgrat haver estat sempre del costat del diàleg i la democràcia, se’ns ha aplicat una justícia de part, plena d’irregularitats i malintencionada, adreçada contra la minoria nacional catalana dins de l’Estat espanyol. El nostre país torna a tenir presos polítics i exiliats. Polítics, líders de la societat civil icentenars i centenars de ciutadans compromesos amb els valors democràtics de l’1 d’octubre del 2017, estan sotmesos a l’arbitrarietat dels tribunals de l’Estat.

Això no és justícia, això sabem que només té un nom: repressió política. La marea d’actuar de l’Estat espanyol està fora de lloc en qualsevol democràcia i s’oposa als principis i valors fundacionals de la Unió Europea.Que els tres últims presidents elegits democràticament a Catalunya hàgim estat colpejats per la repressió de l’Estat espanyol, ésun clar senyal de la gravetat del conflicte que vivim al nostre país. Aquest conflicte exigeix diàleg, negociació i mediació internacional per trobar una solució justa i democràtica a la voluntat lliure dels catalans

.Artur Mas i Gavarró, 129è President de la Generalitat de Catalunya
Carles Puigdemont i Casamajó,130è President de la Generalitat de Catalunya
Quim Torra i Pla, 131è President de la Generalitat de Catalunya

189 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: