LA DEFENSA DE PUIGDEMONT DEMANA A LLARENA QUE DESACTIVI LES EUROORDRES

L’advocat del president en l’exili Carles Puigdemont ha reclamat aquest dijous a l’instructor de la causa del procĂŠs al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que desactivi les ordres de detenciĂł que pesen contra ell i es s’aparti de la causa “per mancar de la mĂŠs mĂ­nima aparença d’imparcialitat”.

En un escrit de 63 pĂ gines presentat en resposta a la peticiĂł del propi Llarena, desprĂŠs de conèixer la sentència del TJUE que va reconèixer la immunitat com a europarlamentari del lĂ­der d’ERC, Oriol Junqueras, mentre estava sent jutjat per aquest assumpte. El lletrat concreta que han de quedar sense efecte tant l’a ordre nacional de cerca, captura i ingrĂŠs a presĂł contra Puigdemont com les ordres europea i internacional de detenciĂł emeses, “per haver estat dictades sense fonament legal i sense la prèvia autoritzaciĂł del Parlament Europeu”.

Reclama igualment que s’anul¡lin “qualsevulles altres mesures cautelars que subsisteixin” contra el president a l’exili, que resideix en Bèlgica, fins i tot les acordades anteriorment a l’adquisiciĂł de la seva condiciĂł de diputat al Parlament Europeu, “per resultar incompatibles amb les immunitats inherents a aquesta condiciĂł”.

TambĂŠ demana que es declari pel Suprem que no procedeix l’adopciĂł de mesurada alguna de privativa de llibertat o restrictiva de la llibertat de moviments del lĂ­der independentista fugit i, finalment, que es decreti el sobreseĂŻment lliure de la causa, “per no resultar els fets pels quals ve perseguit el meu defensat constitutius de cap delicte” .
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-12-2019)

152 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: