LA DEFENSA DE PUIGDEMONT DEMANA A LLARENA QUE DESACTIVI LES EUROORDRES

L’advocat del president en l’exili Carles Puigdemont ha reclamat aquest dijous a l’instructor de la causa del procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que desactivi les ordres de detenció que pesen contra ell i es s’aparti de la causa “per mancar de la més mínima aparença d’imparcialitat”.

En un escrit de 63 pàgines presentat en resposta a la petició del propi Llarena, després de conèixer la sentència del TJUE que va reconèixer la immunitat com a europarlamentari del líder d’ERC, Oriol Junqueras, mentre estava sent jutjat per aquest assumpte. El lletrat concreta que han de quedar sense efecte tant l’a ordre nacional de cerca, captura i ingrés a presó contra Puigdemont com les ordres europea i internacional de detenció emeses, “per haver estat dictades sense fonament legal i sense la prèvia autorització del Parlament Europeu”.

Reclama igualment que s’anul·lin “qualsevulles altres mesures cautelars que subsisteixin” contra el president a l’exili, que resideix en Bèlgica, fins i tot les acordades anteriorment a l’adquisició de la seva condició de diputat al Parlament Europeu, “per resultar incompatibles amb les immunitats inherents a aquesta condició”.

També demana que es declari pel Suprem que no procedeix l’adopció de mesurada alguna de privativa de llibertat o restrictiva de la llibertat de moviments del líder independentista fugit i, finalment, que es decreti el sobreseïment lliure de la causa, “per no resultar els fets pels quals ve perseguit el meu defensat constitutius de cap delicte” .
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-12-2019)

256 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: