LA DEFENSA DE TRAPERO TORNA A DEIXAR EN EVIDÈNCIA LES ACUSACIONS

Daniel Baena, cap de la investigaciĂł de la causa independentista ha tornat a treure avui, en el judici al major Josep LluĂ­s Trapero i la cĂșpula dels Mossos, l’Enfocats per demostrar la implicaciĂł de la cĂșpula dels Mossos en el procĂ©s. PerĂČ el triplet d’advocats Olga Tubau, CristĂłbal Martell i FermĂ­n Morales li han desmuntat els arguments en la sessiĂł de tarda del judici.

CristĂłbal Martell ha agafat el relleu de Tubau i, amb el seu estil caracterĂ­stic, ha portat el testimoni cap a on ell volia. Cap a admetre que Pere Soler ni va donar ordres als Mossos, ni a Trapero, ni tampoc va impedir que tinguessin els mitjans tĂšcnics per al dispositiu de l’1-O que necessitaven. Daniel Baena ha dit, perĂČ, que segons l’Enfocats, Soler era un dels cĂ rrecs que formava part de les estructures d’estat i de l’engranatge per aconseguir la independĂšncia, en el seu cas a partir de la policia. La qual cosa ha provocat una de les escenes mĂ©s brillants i alhora surrealistes del dia i, potser, tambĂ© del judici fins ara.

Puntejant l’Enfocats, ni Pere Soler ni el seu cĂ rrec de director general de la Policia figuren en el document. I aixĂČ ha fet sumar punts avui a l’estratĂšgia de defensa.

Durant la darrera part de la declaraciĂł de Baena, i a preguntes de l’advocada de Trapero, el que va fer tots els atestats de la investigaciĂł ha admĂšs que va deixar constĂ ncia que en aquell moment estava justificat que els comandaments policials enviessin als seus responsables polĂ­tics les instruccions que rebien.

TambĂ© que els plans operatius per a l’1-O preveien no treure la porra si hi havia resistĂšncia passiva. Baena tambĂ© ha acabat admetent que de les 37 trucades que consten en la investigaciĂł entre Trapero i Jordi SĂ nchez la gran majoria no es responen i en molt poques d’elles hi ha converses. Converses que no va escoltar, tambĂ© ha matisat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-2-2020)

306 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: