LA DERIVA DE TV3: EL FAQS OBLIGA A PARLAR EN CASTELLÀ ELS PERIODISTES PER ENTREVISTAR UN ESCRIPTOR VALENCIÀ

El programa Preguntes Freqüents de TV3 aconsegueix que cada diumenge el sector català de Twitter parli dels seus continguts i de la seva deriva per convidar l’unionisme més caspós i fer bona part del programa en llengua castellana. Aquest dissabte no ha estat una excepció, i va entrevistar el periodista i escriptor Juan José Millás per parlar de temes d’actualitat com els efectes de la pandèmia, el cas català o el futur del Gobierno de coalició.

Independentment dels continguts de l’entrevista, l’escriptor es va negar a utilitzar un auricular per traduir simultàniament les preguntes del català al castellà, fet que el programa va acceptar, i que, per tant, va realitzar l’entrevista íntegrament en castellà. Però per acabar-ho d’adobar, la vergonya es va fer encara més gran quan Cristina Puig va interrompre la pregunta d’un dels periodistes, Jordi Panyella d’El Punt Avui que s’estava adreçant a Millás en català, per demanar-li que també fessin les preguntes en castellà. Aquest fet ha provocat nombroses crítiques a la xarxa que demanen explicacions, i la dimissió dels que decideixen permetre aquestes humiliacions cap a la televisió pública catalana, però sobretot a la llengua.

#FAQSmuryTV3 @tv3cat i la seva gentola directiva i la presentadora @Cris_Puig ja m’estàn tocant els collons. En @JuanJoseMillas no entén el CATALÀ!?!?!
📌Quina vergonya que em diners públics ens insulteu‼️ pic.twitter.com/J2BS9sRv2r

— Joaquim (@jobrama) December 4, 2021
Informa:LAREPUBLICA.CAT (5-XII-2021)

156 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: