LA DIADA: PUIGDEMONT FA UNA CRIDA A LA “UNITAT DEL POBLE” MÉS ENLLÀ DELS PARTITS

El president a l’exili, Carles Puigdemont ha tornat a fer una crida a la unitat. En els actes de la Diada celebrats a Brussel·les, Puigdemont ha parlat de la “unitat com a poble” i no només de partits.

El president, juntament amb els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig han participat en un acte a l’Atòmium de Brussel·les organitzat per les Assemblees exteriors en el marc de l’11 de setembre.

Puigdemont ha instat a la participació de la Diada. “L’única manera de revertir derrotes és acumular victòries, i això és que nosaltres, com a poble, també anem units”, ha dit Puigdemont en un manifest davant els assistents. També ha assegurat que “la unitat com a poble” és molt més “sòlida” que la unitat “merament política” i ha demanat que la Diada mostri “la veu del poble cívicament alçat contra la injustícia i la repressió”.

A més, el president ha demanat que els actes de la Diada reivindiquin la independència per “fer possible un país que es decideixi entre tots i sense cap exclusió” i ha qualificat l’Estat “d’intolerant” i “d’al·lèrgic a la dissidència”.

Puigdemont ha recordat en el seu discurs el compromís dels catalans amb els Drets Humans. “Aquest lligam ve de lluny, però el renovem cada any i sempre que se’ns presenta la oportunitat malgrat no tenir recursos ni competències”, ha apuntat. En aquest sentit, Puigdemont també ha denunciat les injustícies de l’estat espanyol que contribueixen a “crear desigualtats cada vegada més grans”.

La crida a la unitat també s’ha focalitzat en la lluita contra el canvi climàtic. Puigdemont ha recordat que només anant units aconseguirem preservar el Planeta i que això, és també, responsabilitat dels catalans.

En l’acte d’aquest diumenge, hi ha hagut parlament oberts i sardanes amb la Cobla Ressò i la colla Dansaires del Penedès.

Carles Puigdemont

@KRLS
Gràcies @AncBru i @CasalCatBRU per haver-nos portat els Dansaires del Penedès i la Cobla Ressò a l’Atòmium de Brussel·les, i al mestre Antoni López per l’estrena de la sardana “Però a Girona més”, que hem ballat amb emoció.

A més de Bèlgica, a cinc països més celebren actes per la Diada aquest cap de setmana: els Estats Units, a França, a Alemanya, Irlanda i també als Països Baixos.
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-9-2019)

497 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: