LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA ÉS LA CLAU DE VOLTA DE TOTS ELS ACORDS

 

“LA DIPUTACIÓ ÉS LA CLAU DE TOT “

(   JOAN PUIG   )

Si ERC no aconsegueix la majoria absoluta en el ple de constitució de la Diputació de Barcelona, aquesta serà dirigida pel PSC, el partit que també va fer possible el 155 i que avui ha permès que la fiscalia i l’advocat de l’Estat hagin, fins i tot, endurit les penes pels presos polítics.

Estem davant d’una operació d’Estat amb el suport del Grup Godó ( el mateix que ha rebut milions d’euros del govern Colau i de la Generalitat) que blanqueja i perverteix la política, i els partits independentistes thaurien de ser molt intel•ligents. Maragall ho està fent de moment molt bé, intentant fer entendre que per impedir que els del 155 governin Barcelona i sobretot la Diputació, es necessiten tots tres partits. I auto vetar-se com fan els Comuns i Junts per Catalunya és atorgar la victòria a Aznar i a l’estat espanyol, ara governat per Pedro Sánchez.

Si Junts per Catalunya i els Comuns segueixen amb els seus vetos estan posant en perill el procés cap a la República Catalana de manera molt preocupant. L’estat espanyol ho aprofitarà i com explicaran els independentistes que malgrat guanyar clarament el cicle electoral perdérem el control de dues de les grans institucions de poder del país, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona? Amb quina cara explicaran els líders polítics partidaris del dret a decidir que els repressors del 155 tindran aquest poder?

Si l’independentisme perd l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona malgrat haver guanyat les eleccions, els seus líders polítics tindran que explicar a la ciutadania en què s’han equivocat.

 

384 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: