LA DIRECCIÓ D’ERC ES TREU DEL DAMUNT EL SECTOR CRÍTIC INDEPENDENTISTA

Ni parlar-ne. Aquesta és la resposta a la primera proposta dels crítics del partit del Col·lectiu Primer d’Octubre. Els autonomenats “ortoxodos d’ERC” van tornar a demanar aquest dilluns, en un acte a la Universitat Catalana d’Estiu, una consulta entre la militància per decidir la posició dels republicans una virtual nova investidura de Pedro Sánchez. La resposta del politburó d’ERC no s’ha fet esperar: demà m’afaitaràs i res de consulta.

La negativa ha arribat des del mateix escenari que els crítics es van presentar, la UCE, i en la veu de la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, en unes jornades d’aquesta tarda del think tank del partit, la Fundació Josep Irla. “Prendrem la decisió com hem fet en les darreres decisions similars que d’alguna manera s’han pres en el si d’ERC, a través dels òrgans interns, havent escoltat també part de la militància, perquè a les executives nacionals amb representants de les territorials del partit”, ha advertit. “Ho farem de la mateixa manera”, ha remarcat.

En aquest sentit, la portaveu que l’executiva ja va decidir sense cap consulta el posicionament a la primera investidura de Sánchez, a l’elecció de Miquel Iceta com a protopresident del Senat, el “no” als pressupostos a Madrid o la moció de censura a Mariano Rajoy. Així mateix, s’inclou en aquest paquet la decisió de votar Quim Torra com a president de la Generalitat.

Vilalta, per amorosir la butifarra als crítics, ha avançat que la proposta de la direcció és “avançar en un mecanisme que fomenti més la participació que recordin l’assemblearisme d’ERC”. “Ho treballem de cara en el període congressual”, ha anunciat. De fet, els crítics entenen que no cal fer gaires modificacions perquè els estatuts del partit ja preveuen consultes internes impulsades per la direcció, pel consell nacional o bé pel 10% de la militància. Precisament, el col·lectiu 1 d’Octubre recorda que encara no s’ha reglamentat com impulsar aquest tipus de consulta.
Informa:ELMON.CAT (22-8-2019)

347 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: