LA DOCTORA QUE ES VA NEGAR A ATENDRE UNA ANCIANA PER PARLAR EN CATALÀ SURT IMPUNE

La intenci√≥ del Govern de les Illes Balears d’acabar amb els episodis de discriminaci√≥ ling√ľ√≠stica a la que s√≥n sotmesos els catalanoparlants en l’√†mbit de la salut ja ha patit el seu primer rev√©s. El Servei de Salut ha resolt favorablement als interessos de l’infractor, la investigaci√≥ d’una metgessa que es va negar a atendre una pacient de 79 anys per parlar en catal√† al Centre de Salut de Son Pis√†. Segons l”Ara Balears’, Salut ha deixat impune aquesta vulneraci√≥ dels drets ling√ľ√≠stics de la usu√†ria. No nom√©s no se li obrir√† cap expedient, sin√≥ que en un informe conclou que “la professional va proporcionar una consulta adequada des del punt de vista de l’atenci√≥ sanit√†ria, amb entesa entre ambdues parts en tot moment, i prova d’aix√≤ √©s que la pacient va acabar la visita amb la prescripci√≥ del tractament adequat pel mal que presentava”.

Aquesta “consulta adequada” de la que parla el Servei de Salut va consistir que la senyora va haver de canviar-se al castell√† per rebre l’atenci√≥ sanit√†ria requerida, sentint-se discriminada, tal com va explicar el seu fill a Twitter. La metgessa, segons ella mateixa va confessar a la pacient, fa 7 anys que resideix a Mallorca.

La normativa vigent afirma que els treballadors p√ļblics de les Illes Balears han de tenir coneixements de catal√† per tal de poder exercir les seves funcions i atendre el pacient, sense que aquest hagi de renunciar a la seva llengua pr√≤pia.
Informa:RACOCATALA.CAT (13-IX-2021)

62 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: