LA DOCTORA QUE ES VA NEGAR A ATENDRE UNA ANCIANA PER PARLAR EN CATALÀ SURT IMPUNE

La intenciĂł del Govern de les Illes Balears d’acabar amb els episodis de discriminaciĂł lingßística a la que sĂłn sotmesos els catalanoparlants en l’Ă mbit de la salut ja ha patit el seu primer revĂŠs. El Servei de Salut ha resolt favorablement als interessos de l’infractor, la investigaciĂł d’una metgessa que es va negar a atendre una pacient de 79 anys per parlar en catalĂ  al Centre de Salut de Son PisĂ . Segons l”Ara Balears’, Salut ha deixat impune aquesta vulneraciĂł dels drets lingßístics de la usuĂ ria. No nomĂŠs no se li obrirĂ  cap expedient, sinĂł que en un informe conclou que “la professional va proporcionar una consulta adequada des del punt de vista de l’atenciĂł sanitĂ ria, amb entesa entre ambdues parts en tot moment, i prova d’això ĂŠs que la pacient va acabar la visita amb la prescripciĂł del tractament adequat pel mal que presentava”.

Aquesta “consulta adequada” de la que parla el Servei de Salut va consistir que la senyora va haver de canviar-se al castellĂ  per rebre l’atenciĂł sanitĂ ria requerida, sentint-se discriminada, tal com va explicar el seu fill a Twitter. La metgessa, segons ella mateixa va confessar a la pacient, fa 7 anys que resideix a Mallorca.

La normativa vigent afirma que els treballadors públics de les Illes Balears han de tenir coneixements de català per tal de poder exercir les seves funcions i atendre el pacient, sense que aquest hagi de renunciar a la seva llengua pròpia.
Informa:RACOCATALA.CAT (13-IX-2021)

183 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: