LA DOCTORA QUE ES VA NEGAR A ATENDRE UNA ANCIANA PER PARLAR EN CATALÀ SURT IMPUNE

La intenció del Govern de les Illes Balears d’acabar amb els episodis de discriminació lingüística a la que són sotmesos els catalanoparlants en l’àmbit de la salut ja ha patit el seu primer revés. El Servei de Salut ha resolt favorablement als interessos de l’infractor, la investigació d’una metgessa que es va negar a atendre una pacient de 79 anys per parlar en català al Centre de Salut de Son Pisà. Segons l”Ara Balears’, Salut ha deixat impune aquesta vulneració dels drets lingüístics de la usuària. No només no se li obrirà cap expedient, sinó que en un informe conclou que “la professional va proporcionar una consulta adequada des del punt de vista de l’atenció sanitària, amb entesa entre ambdues parts en tot moment, i prova d’això és que la pacient va acabar la visita amb la prescripció del tractament adequat pel mal que presentava”.

Aquesta “consulta adequada” de la que parla el Servei de Salut va consistir que la senyora va haver de canviar-se al castellà per rebre l’atenció sanitària requerida, sentint-se discriminada, tal com va explicar el seu fill a Twitter. La metgessa, segons ella mateixa va confessar a la pacient, fa 7 anys que resideix a Mallorca.

La normativa vigent afirma que els treballadors públics de les Illes Balears han de tenir coneixements de català per tal de poder exercir les seves funcions i atendre el pacient, sense que aquest hagi de renunciar a la seva llengua pròpia.
Informa:RACOCATALA.CAT (13-IX-2021)

115 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: