LA FEDERACIÓ LLULL FORMADA PER ÒMNIUM, ACCIÓ CULTURAL I L’OBRA BALEAR COMPLEIX 30 ANYS

La Federació Llull (Llull. Federació d’Entitats dels Països Catalans) formada per tres de les principals entitats culturals dels Països Catalans: Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural, ha complit 30 anys.

L’entitat es va constituir a Palma, al Castell de Bellver, el 23 de juny de 1990 per coordinar la feina de les tres entitats i promoure la projecció de la llengua catalana i la defensa dels drets i les llibertats democràtiques.

Durant els 30 anys d’existència ha promogut diverses iniciatives i campanyes, com per exemple favor de garantir la reciprocitat de les emissions de les diferents televisions públiques (À punt, IB3 i TV3).

Actualment, la Junta Directiva de la Federació Llull està formada per: Jordi Cuixart, president; Joan Francesc Mira, vicepresident; i Josep de Luis Ferrer, secretari-tresorer. Les vocalies són per a Toni Gisbert, Ferran Suay, Blanca de Llobet, Roser Sebastià, Miquel Àngel Grimalt i Antoni Llabrés.

L’OCB va voler celebrar les tres dècades de la Federació amb dos actes emmarcats en la Diada de Mallorca. Per una banda, el missatge de l’actual president de la Federació Llull, Jordi Cuixart, que es va incorporar al programa especial de televisió dedicat als Premis 31 de Desembre, i de l’altra, la conferència pronunciada pels professors del departament d’Història de la Universitat de les Illes Balears, Sebastià Serra Busquets i Elisabeth Ripoll Gil, titulada ‘La Federació Llull en perspectiva històrica’ que es va fer el passat 29 de desembre.
Informa:DBALEARS.CAT (7-1-2021)

254 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: