LA FEDERACIÓN ESPAÑOLA NO DESCARTA SUSPENDRE EL BARÇA-MADRID PEL TSUNAMI

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) es pronuncia en acabar una reunió extraordinària per tractar el partit del proper dimecres entre el Barça i el Reial Madrid que es disputarà al Camp Nou. Després de l’últim advertiment i la convocatòria de Tsunami Democràtic, l’ens directiu del futbol espanyol s’ha reunit a les instal·lacions de Las Rozas per tractar el Clàssic i tot el moviment extraesportiu que hi pugui haver.

La RFEF recorda que “no té cap tipus de competència en matèria de seguretat” en relació amb el Clàssic. En aquest cas, la seguretat contractada pel Barça és l’encarregada de mantenir l’ordre dins de les instal·lacions esportives.

A més, la Federació Espanyola ha anunciat que “s’aplicarà la reglamentació vigent si es produïssin situacions de força major”, precisa en un comunicat. En aquest cas, depenent del grau dels fets que passessin ―si passa alguna cosa que impedeixi jugar el partit―, es podria arribar a suspendre l’enfrontament.

“En relació amb el partit del pròxim dia 18 de desembre al Camp Nou entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, la RFEF manifesta que, exactament igual que en tots els partits de les competicions oficials i com que es tracta d’un espectacle públic, no ostenta cap tipus de competència en matèria de seguretat”, assenyala la nota. A continuació, la Federació assegura que “aplicarà la reglamentació vigent tant abans com durant i després del partit si es produïssin situacions de força major o circumstàncies en què fos necessària l’aplicació de la disciplina esportiva”, sense precisar quines serien les decisions a prendre segons el grau dels incidents.

“La RFEF es troba en contacte amb les forces de seguretat per coordinar l’arribada de l’equip arbitral a les instal·lacions de Camp Nou segons els protocols establerts”, afegeixen després de saber que els quatre focus de concentració de Tsunami des d’unes hores abans del partit puguin impedir l’arribada dels protagonistes a l’estadi.

Les possibilitats que hi ha, a banda de poder jugar amb normalitat el partit, són suspendre’l abans de començar per causes extraesportives, que hi hagi suspensió obligada durant el joc, o que simplement els futbolistes i el col·lectiu arbitral no puguin ni arribar a l’estadi. Aquests fets provocarien un ajornament, com ja ha passat, i sorgiria l’opció de jugar en un camp neutral. Un supòsit d’un supòsit d’un supòsit que a hores d’ara tampoc és gens descartable si finalment se suspèn el Clàssic.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-12-2019)

207 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: