El Bar√ßa arriba a una nova final de la Copa del Rei, aquesta vegada contra el Val√®ncia, amb intencions de conquerir el 31√® t√≠tol i encara destacar m√©s al capdavant del palmar√®s. Tot i aix√≤, el debat previ al partit es torna a centrar¬†lluny del terreny de joc. Reivindicacions, pancartes i el color groc tornaran a posar en estat d’alerta la seguretat del Benito Villamar√≠n de Sevilla.

Sense pancartes

El dia de la final de Copa, dissabte 25 de maig, √©s la jornada pr√®via a¬†les eleccions municipals i europees. L’anomenada jornada de reflexi√≥. Un dia de descans en qu√®¬†no es permet fer propaganda i en qu√® els gestos de caire pol√≠tic estan m√©s vigilats que mai. Per aquest motiu i tamb√© per la constant persecuci√≥¬†de les inst√†ncies federatives a aquests tipus de reivindicacions, tot apunta a que no es mostrar√† cap¬†pancarta dins de l’estadi sevill√† que no siguin els tifos que preparen el Bar√ßa i el Val√®ncia.

 

Segons ha pogut saber ElNacional.cat,¬†a hores d’ara les entitats sobiranistes de la societat civil descarten l’opci√≥ de mostrar alguna¬†pancarta. Un altre dels problemes que contemplen √©s que¬†no els deixen entrar pancartes de m√©s de 3 metres, i menys si tenen connotaci√≥ pol√≠tica.

Una idea que es reafirma despr√©s de mirar a les √ļltimes actuacions al Camp Nou. La Lliga i la Federaci√≥ no volien reivindicacions pol√≠tiques a l’estadi blaugrana¬†i no n’hi ha hagut cap des del 6 d’abril contra l’Atl√®tic de Madrid. Aix√≤ s√≠, a la Champions un espontani va saltar durant el Bar√ßa-Liverpool amb el missatge¬†‘Help Catalonia, save Europe’, i abans del Bar√ßa-Manchester es va mostrar una pancarta amb la paraula¬†‘Llibertat’.

Una altra cosa ben diferent √©s la defensa a la lliure manifestaci√≥ individual. Hi haur√† senyeres, estelades i es clamar√† per la ‘independ√®ncia’ i la ‘llibertat presos pol√≠tics’ als minuts 17’14” tant de la primera com de la segona part del partit.

 

Debat sobre el color groc

L’altre problema que hi ha √©s la por que s’ha generat des de les institucions espanyoles. Segons ha sabut ElNacional.cat, una de les reclamacions que encara estan sobre la taula √©s repetir la crida per dur¬†indument√†ria groga, tal com¬†es va fer l’any passat al Wanda Metropolitano de Madrid. Ara fa un any hi va haver un veto des de la seguretat de l’estadi que va acabar amb molts complements de¬†color groc requisats.

El debat est√† present i les entitats sobiranistes acabaran de decidir en els propers dies si cal fer una crida per tenyir de¬†color groc la final. A¬†hores d’ara, per√≤, no se sap si la seguretat de l’estadi permetr√†¬†entrar el color groc, que encara que no hi hagi crida ser√† protagonista a banda dels color blau i grana. El veto o no d’enguany se sabr√† definitivament el proper divendres en la reuni√≥ de seguretat programada per¬†resoldre la log√≠stica per a la¬†final de la Copa del Rei.