LA FISCALIA BELGA CONFIRMA QUE NO RECORRERÀ LA DECISIÓ SOBRE PUIG I TORNA A DESLEGITIMAR EL TS

La Fiscalia de Bèlgica confirma que no recorrerà la decisió sobre Lluís Puig i torna a deslegitimar el TS

El Tribunal d’Apel·lació reitera que el Supremo “no és la instància adequada per sol·licitar l’extradició” i defensa que “no s’ha respectat la presumpció d’innocència”

La Fiscalia General de Bèlgica no recorrerà la decisió del Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les de rebutjar l’extradició del conseller exiliat Lluís Puig, que les autoritats espanyoles reclamaven per un presumpte delicte de malversació de fons públics en la causa del procés.

L’òrgan de justícia ha confirmat a Europa Press que renuncia recórrer a l’última instància judicial, el Tribunal de Cassació de Bèlgica, per la qual cosa l’extradició de Puig s’ha denegat en ferm.

El tribunal de segona instància va tornar a rebutjar l’extradició la setmana passada, quan la defensa del polític independentista ja va avançar que la Fiscalia no recorria la decisió.

El Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les va indicar que el Tribunal Suprem no és la instància adequada per sol·licitar l’extradició, i entén que no s’ha respectat la presumpció d’innocència de Puig, perquè identifica un “clima de vulneració”, segons van informar els seus advocats.

La defensa de Puig ha insistit que la sentència és una bona notícia per als judicis que afronten els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí. Precisament aquesta setmana el Parlament Europeu continua estudiant si se’ls ha de retirar la immunitat parlamentària.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (12-1-2021)

238 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: