LA FISCALIA COMPARA CUIXART AMB UN VIOLADOR REINCIDENT

Cuixart ja disposa de permís per anar a treballar | Adrià Costa
La Fiscalia ha presentat un recurs d’apel¬∑laci√≥ davant l’Audi√®ncia de Barcelona contra la concessi√≥ per part del jutjat de vigil√†ncia penitenci√†ria n√ļmero 5 de Catalunya d’un perm√≠s al president d’√ímnium Cultural, Jordi Cuixart, per sortir tres dies de la pres√≥ de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona). El ministeri p√ļblic argumenta que no es concediria un perm√≠s a un violador, un homicida o un condemnat per delictes greus si el pres afirm√©s, com Cuixart, que “ho tornaria a fer”.

En un escrit dur recollit per Europa Press, el fiscal assegura que Cuixart presenta “importants distorsions cognitives, ja que nega el car√†cter delictiu de la seva conducta”, un fet que necess√†riament li impedeix modificar la seva actitud. A banda, recalca que no es penedeix dels fets i ha expressat que “ho tornaria a fer”.

En el document, la Fiscalia afegeix que no es lliuraria el perm√≠s a un violador o a un homicida que assegur√©s que “ho tornaria a fer”.

La magistrada de vigil√†ncia penitenci√†ria va autoritzar el perm√≠s en entendre que l’afirmaci√≥ “ho tornaria a fer”, pronunciada per Cuixart, “s’ha de considerar com una mera expressi√≥ d’un pensament ideol√≤gic i pol√≠tic”. A m√©s, creu que no suposa que vulgui reincidir en la conducta que va suposar la seva condemna pel Tribunal Suprem.

SENT√ąNCIA DE L’1-O

El jutge contradiu la Fiscalia i autoritza el permís de 72 hores de Cuixart
Permet al president d’√ímnium sortir un altre cop de la pres√≥ amb l’argument que ha complert una quarta part de la condemna i ha mostrat bona conducta

El nou recurs arriba una setmana despr√©s que el mateix jutge de vigil√†ncia penitenci√†ria contradigu√©s la Fiscalia, que s’havia oposat a concedir un perm√≠s a Cuixart. Llavors, el ministeri p√ļblic va esgrimir els mateixos arguments. Alhora, considerava que deixar sortir el l√≠der d’√ímnium durant tres dies era “prematur, injustificat i improcedent”.


Traves perqu√® Cuixart s’aculli a l’article 100.2

La Fiscalia tamb√© ha intentat impedir que Cuixart s’aculli a l’article 100.2, que li permet combinar feina i r√®gim penitenciari. Pel ministeri p√ļblic, les sortides del l√≠der independentista han de ser mesures “excepcionals”.

El passat 6 de febrer, per√≤, la Junta de Tractament de la pres√≥ de Lledoners va aprovar l’aplicaci√≥ de l’article 100.2 del reglament penitenciari. En aquest sentit, Cuixart pot treballar i fer voluntariat cinc dies a la setmana (de dilluns a divendres) durant 9,5 hores al dia amb la condici√≥ que torno a la pres√≥ per dormir-hi.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (19-2-2020)

210 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: