LA FISCALIA DEL TS INVESTIGA JUAN CARLOS I PER COMISSIONS DE L’AVES

La Fiscalia del Tribunal Suprem investiga si el rei emèrit, Joan Carles I, va cometre un delicte en cobrar comissions per la seva mediació en l’adjudicació de les obres del tren d’alta velocitat (AVE) entre les ciutats àrabs de Medina i La Meca. Concretament, les investigacions afecten la segona fase de les obres conegudes com de l’AVE del desert. Joan Carles de Borbó hauria rebut aquestes comissions milionàries després de la seva abdicació, el juny de 2014, en el seu fill Felip VI i, per tant, hauria perdut la inviolabilitat que la Constitució espanyola concedeix al Rei.

La investigaciĂł la porta la Fiscalia del Tribunal Suprem perquè Joan Carles I ha deixat de ser inimputable però mantĂŠ l’aforament en aquest nivell judicial. En la nota que ha difĂłs aquesta Fiscalia s’afirma que pretĂŠn “delimitar o descartar” la rellevĂ ncia penal dels fets que se li imputen. Les comissions investigades sĂłn els 80 milions d’euros que, segons una antiga amiga del rei emèrit, Corinna Larsen, haurien cobrat un empresari saudita i un empresari espanyol. Aquest darrer empresari hauria entregat la seva comissiĂł o una part d’ella a Joan Carles de BorbĂł.

Quan es van publicar les primeres informacions de la implicació del rei emèrit en aquest cas, l’actual rei Felip VI, va anunciar que renunciava a l’herència del seu pare. A més, va retirar-li l’assignació que l’Estat li atorga anualment. El passat mes de març es va saber que Joan Carles I havia contractat per defensar-lo en aquest procés judicial l’advocat Javier Sánchez-Junco, que havia estat fiscal anticorrupció.
Informa:ELTRIANGLE.EU (8-6-2020 )

121 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: