LA FISCALIA DEMANA 3 ANYS DE PRESÓ I 17 D’INHABILITACIÓ PER ALAY PER VIATJAR A NOVA CALEDÒNIA

La fiscalia demana tres anys de presó i 17 d’inhabilitació per a Josep Lluís Alay, responsable de l’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. El ministeri públic l’acusa de malversació de fons públics i prevaricació per un viatge el novembre del 2018 per assistir al referèndum d’independència de Nova Caledònia. Segons el jutjat instructor, l’Audiència de Barcelona i la fiscalia, Alay va ser convidat a aquest viatge “a títol personal” perquè s’hi celebrava un referèndum, i no corresponia que la despesa l’assumís la Generalitat. El judici se celebrarà a l’Audiència en data encara per determinar i el jutjat instructor ha fixat una fiança de 4.732 euros per a Alay, que seria el cost del bitllet d’avió i altres dietes.

Segons el ministeri públic, Alay va “abusar” del seu càrrec i es va “excedir en les funcions i activitats que té atribuïdes”, com és gestionar i controlar el pressupost assignat a l’oficina de Puigdemont i dirigir i supervisar l’activitat administrativa de l’oficina. De fet, considera que es va “apartar de la seva obligació de servir els interessos generals propis de l’administració pública”.

El viatge a Nova Caledònia es va produir després que Alay rebés un correu electrònic dirigit a ell per part de la unitat de relacions externes del Front d’Alliberament Nacional Canac i Socialista del país oceànic. Segons la fiscalia, el correu el convidava a participar “a títol personal i del moviment independentista català” en la promoció del referèndum d’independència del 4 de novembre.

Alay va comprar el bitllet d’avió amb la targeta bancària oficial, despesa que va ser autoritzada. Després del viatge va presentar justificants per cobrar 337 euros en concepte d’àpats, peatges i reserva de seient a l’avió de tornada.

En canvi, la defensa al·lega que el control dels fons estava a càrrec de tercers aliens al procediment i que Alay va actuar “en funció del càrrec que ocupava i de forma lleial amb allò que se li havia encomanat”.

Informa:RACOCATALA.CAT (10-XI-2021)

101 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: