LA FISCALIA DEMANA 9.000 EUROS DE FIANÇA PER A TRES DELS SET CDR EMPRESONATS

La Fiscalia de l’Audi√®ncia Nacional ha informat a favor de deixar en llibertat sota una fian√ßa de 9.000 euros tres dels set CDR empresonats el 23 de setembre per pertinen√ßa a organitzaci√≥ terrorista, fabricaci√≥ i tinen√ßa d’explosius, i conspiraci√≥ per causar estralls.

Segons ha informat el portaveu de la Fiscalia, Miguel √Āngel Carballo, el ministeri p√ļblic ha respost aix√≠ als recursos d’apel¬∑laci√≥ contra la pres√≥ interposats per aquests tres membres dels CDR Guillem Xavier Duch, Eduardo Garz√≥n i Xavier Buigas, les interlocut√≤ries d’ingr√©s a la pres√≥ del qual les va haver de repetir recentment el jutge d’instrucci√≥ Manuel Garc√≠a Castell√≥n per ordre de la sala.

El principal criteri de la Fiscalia per donar suport a la llibertat sota fian√ßa d’aquests tres CDR √©s que cap d’ells no va manipular explosius. Segons el sumari, Buigas era la persona designada per planificar, desenvolupar i fer els passos necessaris per portar a efecte les accions del grup i, de fet, va ser qui va comunicar a un altre membre de l’ERT (Equip de resposta t√†ctica) que un grup secret, denominat “CNI Catal√†”, s’havia posat en contacte amb ell perqu√® aport√©s la infraestructura log√≠stica necess√†ria per tal d’ocupar el Parlament de Catalunya, i defensar-lo posteriorment.

Per la seva part, a Duch se’l situa com a encarregat de l’adquisici√≥ de targetes de telefonia sense registrar, com les que se li van intervenir al seu domicili. “Ocuparia una preeminent posici√≥ en l’estructura interna de l’ERT, sent encarregat de la guarda i cust√≤dia dels equips de telecomunicacions utilitzats per mantenir comunicacions segures durant la realitzaci√≥ de les seves accions”, diu sobre ell la Gu√†rdia Civil.

Pel que fa a Eduard Garz√≥n, un dels coneguts com ‘els nou de Lledoners’ que van vessar oli a la carretera al pas del comboi policial que traslladava a presons de Madrid els presos pol√≠tics l’1 de febrer, la Gu√†rdia Civil conclou en el sumari que √©s “el segon integrant amb m√©s pes dins de l’organitzaci√≥ criminal”, ja que s’encarrega de la log√≠stica, l’economia i la coordinaci√≥ entre les “dues c√®l¬∑lules” en qu√® es divideix l’ERT, el denominat nucli executor (producci√≥ d’explosius) i el nucli productor (obtenir diners per adquirir materials).

Els CDR van ser detinguts en l’anomenada Operaci√≥ Judes i van ser acusats de planejar accions violentes en les protestes que es van produir vint dies despr√©s com a resposta a la sent√®ncia del proc√©s contra els presos pol√≠tics.

A m√©s, la sala penal de l’Audi√®ncia Nacional ha declarat la nul¬∑litat de l’ordre de detenci√≥ d’un altre dels CDR detinguts el 23-S, Germinal Tom√†s Abueso, i ha ordenat retrotraure les actuacions al moment anterior a dictar aquesta resoluci√≥, per la qual cosa s’haur√† de celebrar una nova vista per decidir sobre la seva situaci√≥ personal.
Informa:ELNACIONAL.CAT (12-12-2019)

233 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: