LA FISCALIA DEMANA AL TSJC DE PERSEGUIR VERGÉS I INVESTIGAR ARGIMON PER LA VACCINACIÓ DE POLICIES ESPANYOLS

La Fiscalia Superior de Catalunya ha demanat al Tribunal Superior de Justícia (TSJC) que admeti la querella de la Unión de Oficiales Guardia Civil Profesional contra l’ex-consellera de Salut Alba Vergés i l’ex-director del Servei Català de la Salut Adrià Comella. L’associació els acusa de delictes de prevaricació administrativa, odi i contra les garanties constitucionals per haver discriminat, suposadament, els agents de la Guàrdia Civil i la policia espanyola durant la campanya de vaccinació.
View Fullscreen

A més, el ministeri públic espanyol reclama al TSJC que s’investigui a fons l’actuació de la Conselleria de Salut, de manera que “les responsabilitats criminals imputades” es puguin estendre a altres alts càrrecs del departament dirigit per Vergés. En l’escrit, la fiscalia cita específicament Josep Maria Argimon, en aquell moment secretari de Salut Pública, i Xavier Rodríguez, director de Serveis de Salut.

D’altra banda, com a fonament de l’admissió de la querella, també recorda que el TSJC ja ha condemnat la Generalitat per no haver prioritzat la vaccinació dels agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil destinats a Catalunya, tal com van demanar els sindicats JUPOL i JUCIL, afins al partit d’extrema dreta Vox. Concretament, el TSJC va condemnar la Generalitat a pagar les costes del procés judicial fins a un màxim de 4.000 euros.
Els arguments de la Generalitat

En el seu moment, la Generalitat va argumentar que els entrebancs en la vaccinació responien a incidències amb el cens dels agents, com ara que volien que els professionals sanitaris anessin a les casernes per vaccinar-los –en comptes de desplaçar-se ells– i que s’adaptessin als seus torns de feina. Salut va replicar que no era viable de desplaçar-se per vaccinar només tres agents, per exemple. Quan es van haver posat d’acord, va arribar l’aturada forçada de la vaccinació amb AstraZeneca i quan es va reprendre van canviar els criteris d’administració (només en persones de 60-69 anys).
“És una persecució absurda”

L’ex-consellera de Salut i actual membre de la mesa del parlament, Alba Vergés, s’ha pronunciat a Twitter després d’haver-se fet públic l’escrit de la fiscalia. En un piulet, defensa que es va vaccinar tothom, i afegeix que el desplegament de l’estratègia de vaccinació va ser un èxit. “Aquesta és la realitat”, rebla Vergés, qui considera que és una persecució d’allò més absurda: “Per què destinar temps i recursos on no hi ha problemes?”
Informa:VILAWEB.CAT (28-1-2022)

69 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: