LA FISCALIA DEMANA MANTENIR L’EUROORDRE CONTRA PUIGDEMONT I COMÍN

La Fiscalia ha demanat al jutge instructor de l’1-O, Pablo Llarena, que mantingui les ordres d’extradició contra Carles Puigdemont i Toni Comín, i que iniciï els tràmits per demanar el suplicatori al Parlament Europeu perquè en suspengui la immunitat “amb la major urgència possible”. El ministeri públic també demana al magistrat que comuniqui immediatament a les autoritats judicials belgues tot aquest procediment perquè deixi sense efecte els terminis d’entrega dels dos exdirigents catalans fins que l’Eurocambra decideixi sobre el suplicatori.

La Fiscalia respon d’aquesta manera a la petició que va fer dijous el jutge Llarena després que es donés a conèixer la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que reconeixia la immunitat del líder d’ERC, Oriol Junqueras, com a eurodiputat. Llarena va demanar a les parts que es posicionessin en un termini de cinc dies sobre com calia actuar respecte a Puigdemont i Comín, que també van ser elegits com a eurodiputats.

Al seu escrit la Fiscalia insisteix que Puigdemont i Comín “es troben en situació de rebel·lia” i recorda que s’ha dictat contra ells una mesura de presó provisional, a més d’ordres de recerca i captura per delictes “molt greus”. Segons el ministeri públic, malgrat la sentència del TJUE les mesures cautelars que ja va acordar Llarena “estan absolutament legitimades i justificades” i s’han de mantenir no només per “la gravetat dels delictes i de les penes”, sinó també “per la necessitat” que responguin als càrrecs que se’ls imputen i “evitar la reiteració delictiva”.

Ho justifica pel fet que l’elecció de Puigdemont i Comín com a eurodiputats es va produït quan ja havien estat processats i per tant “eren plenament conscients de les limitacions que comportava la seva situació processal per a l’exercici dels seus drets polítics”. En tot cas la Fiscalia reconeix que gaudeixen d’immunitat perquè reclama a Llarena que demani “de forma immediat i urgent” la suspensió d’aquesta prerrogativa. També demana al jutge instructor que comuniqui tan aviat com sigui possible al Parlament Europeu “les mesures cautelars per salvaguardar les finalitats del procés penal”.
Informa:ARA.CAT (23-12-2019)

332 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: