LA FISCALIA DEMANA SET MESOS DE PRESÓ I INHABILITACIÓ PER A TAMARA CARRASCO

La fiscalia ha demanat una pena de set mesos de presó i inhabilitació especial per l’exercici del dret de sufragi durant la condemna a l‘activista Tamara Carrasco en considerar que ha comès un delicte d’incitació de desordres públics. L’escrit del ministeri fiscal acusa Carrasco d’haver enviat un missatge de veu a través de WhatsApp on ‘impartia directrius per accions reivindicatives dels CDR durant la Setmana Santa de 2018‘.

Sempre segons la fiscalia, la nit del 26 de març i la jornada del 27 de març es van produir actes per una ‘multitud de persones indeterminada’ per ‘pertorbar la convivència i el normal desenvolupament’. Destaquen que el missatge de veu constitueix un delicte de distribució o difusió pública d’una consigna que incita en la comissió d’un delicte de desordres públics.

‘La intenció és la distracció policial, que tinguem tots els mossos i policia repartits per tot Catalunya i no puguin’, va dir presumptament l’activista en el missatge, transcrit en l’informe de qualificació.

Carrasco també hauria detallat que la ‘consigna’ era aconseguir ‘un moviment als carrers i justificar la vaga general’ i comunica ‘dos talls’ a Ponent, un altre a la Jonquera i tres a les Terres de l’Ebre, així com altres afectacions a vies comarcals i accions ‘més heavies (fortes)’ a la ciutat de Barcelona.

D’acord amb el fiscal, Carrasco explica que les accions preparades per al següent dimarts eren de ‘sabotatge’ però ‘sense violència’ i estudia diverses possibilitats, entre elles afectar ‘una mica de la fibra òptica’ i les ‘connexions ferroviàries’ per ‘putejar les mercaderies’.

Detalla que, de cara a una possible ‘vaga indefinida’ convocada per sindicats, es podria envair l’aeroport de Barcelona, tot i que admet que ‘és molt fotut’ perquè ‘et pot disparar la Guàrdia Civil’, de manera que proposa traslladar l’acció al Port o Mercabarna. ‘Si poguéssim aturar el port seria brutal perquè deixaríem sense subministraments les Balears, els xinesos es cabrejarien’, continua.

Per al Ministeri Públic, les ‘consignes llançades’ per l’acusada van ser el motor perquè ‘una multitud indeterminada de persones’, entre el 26 i el 27 de març de 2018, perpetrés actes ‘per impedir l’actuació de les forces i cossos de seguretat de l’estat i pertorbar la convivència i el normal desenvolupament de la vida de les persone.

Carrasco va ser detinguda l’abril de 2018 acusada de rebel·lió i terrorisme en una operació en la qual no es va aconseguir arrestar un altre activista investigat, Adrià C, que es va exiliar a l’estranger.

L’Audiència Nacional, competent per investigar aquests delictes, li va imposar la prohibició de sortir de la seva localitat però va acabar remetent el cas a la justícia ordinària en concloure que els fets constituïen presumptament il·lícits de desordres públics.

En rebre el cas, la titular de jutjat d’instrucció número 24 de Barcelona va acordar al maig de 2019 suspendre la mesura cautelar del confinament en entendre que ‘no resulta proporcionada’ amb el delicte de desordres públics que se li imputa i que es castiga amb penes d’entre tres mesos i un any.
Informa:ELNACIONAL:CAT (24-1-2020)

228 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: