LA FISCALIA DIU QUE FORN NO HA SEGUIT UN TRACTAMENT PER “REHABILITAR-SE “

La Fiscalia ha recorregut davant l’Audiència de Barcelona la decisió de la jutge d’avalar les sortides laborals de l’exconseller d’Interior Joaquim Forn per l’article 100.2, al·legant que se li ha concedit en una “fase inicial”, amb “amplitud horària” i sense un tractament específic per al delicte de sedició.

En el seu recurs, el fiscal demana a l’Audiència que revoqui el 100.2 que la presó de Lledoners va autoritzar el passat mes de febrer a Forn, que surt de presó dotze hores i mitja al dia, de dilluns a divendres, per treballar com a jurista al grup Mediapro.

Pel ministeri públic, la concessió del 100.2 a Forn és prematura perquè se li va aplicar quan encara estava en una “fase inicial” de la condemna, tot i que l’exconseller haurà complert a la presó el pròxim 16 de juny una quarta part de la pena de deu anys i mig que li va imposar el Tribunal Suprem pel seu paper en el procés.

També argumenta la Fiscalia que Forn no ha seguit un tractament específic per rehabilitar-se del delicte de sedició pel qual va ser condemnat, ni ha participat en activitats grupals o individualitzades vinculades, i a més les seves sortides laborals no influiran “de manera positiva en les mancances tractamentals” del pres. De fet, segons la Fiscalia, l’àrea laboral en què treballa Forn no té cap relació amb el delicte pel qual compleix condemna, ja que, recorda, “no va cometre els delictes per una necessitat econòmica”.

A més, segons el ministeri públic, quan Forn arribi al tercer grau o a la llibertat condicional, “no hi ha dubte” que no tindrà cap problema per trobar una feina a l’exterior, “atesa la seva preparació, la seva competència i les seves relacions personals”, com ho demostra l’oferta laboral que va obtenir poc després de ser qualificat en segon grau.

En el seu recurs, la Fiscalia reconeix que no hauria recorregut el segon grau en què va ser classificat Joaquim Forn, ja que el considera “procedent”, però adverteix a la jutge que això no li impedeix oposar-se a la concessió de permisos o al 100.2: “Aquest desconeixement de les regles més elementals del dret penitenciari resulta altament preocupant”, etziba.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-5-2020)

228 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: