LA FISCALIA ES QUERELLA CONTRA TORRA PER DESOBEIR L’ORDRE DE RETIRAR ELS LLAÇOS GROCS

La Fiscalia Superior de Catalunya s’ha querellat contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver desobeït l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs. El ministeri públic l’acusa d’ignorar el manament de l’òrgan electoral.

En la seva querella, el fiscal Francisco Bañeres apunta que Torra ve desatendre el mandat de la JEC “conscient i deliberadament”, mantenint “encara que fos de manera encoberta o simbòlica” símbols i cartells “de la mateixa naturalesa ideològica i partidista, representativa únicament dels postulats d’una part de la societat”. També remarca que el requeriment de la Junta va ser “clar i exprés” i va ser “reiteradament desatès”.

Torra va intentar esquivar l’ordre substituint el llaç groc del Palau de la Generalitat per un de blanc, un fet que va indignar la Junta Electoral que va anunciar que duria el cas a la Fiscalia.

Finalment, el president de la Generalitat va accedir a despenjar la pancarta i va posar-ne una de nova denunciant manca de llibertat d’expressió. La resta de conselleries també van retirar els llaços.


Demana prendre declaració a Torra

Ara, la Fiscalia demana que es prengui declaració a Torra; que es demani a la policia espanyola les actes de comprovació que van fer a petició de la delegació del govern espanyol; que es reclami al Departament de Presidència el document jurídic que van encarregar sobre aquesta qüestió, i que el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra informi sobre el compliment de l’última resolució de la JEC.

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia ha rebut la querella aquest dimecres, que porta data de dimarts, i ha designat Carlos Ramos com a ponent, segons el torn establert. S’elevarà a la sala d’admissions per acordar si s’admet a tràmit o no.

D’altra banda,la Junta Electoral Central avala la pancarta al Palau de la Generalitat sobre els llaços grocs.
També la Generalitat té temps fins aquest dijous a les onze del matí per retirar els llaços grocs de la façana de Diplocat a Londres.

Informa:ELNACIONAL.CAT (27-3-2109)

438 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: