LA FISCALIA ES QUERELLA CONTRA TORRA PER DESOBEIR L’ORDRE DE RETIRAR ELS LLAÇOS GROCS

La Fiscalia Superior de Catalunya s’ha querellat contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver desobeĂŻt l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs. El ministeri pĂşblic l’acusa d’ignorar el manament de l’òrgan electoral.

En la seva querella, el fiscal Francisco BaĂąeres apunta que Torra ve desatendre el mandat de la JEC “conscient i deliberadament”, mantenint “encara que fos de manera encoberta o simbòlica” sĂ­mbols i cartells “de la mateixa naturalesa ideològica i partidista, representativa Ăşnicament dels postulats d’una part de la societat”. TambĂŠ remarca que el requeriment de la Junta va ser “clar i exprĂŠs” i va ser “reiteradament desatès”.

Torra va intentar esquivar l’ordre substituint el llaç groc del Palau de la Generalitat per un de blanc, un fet que va indignar la Junta Electoral que va anunciar que duria el cas a la Fiscalia.

Finalment, el president de la Generalitat va accedir a despenjar la pancarta i va posar-ne una de nova denunciant manca de llibertat d’expressiĂł. La resta de conselleries tambĂŠ van retirar els llaços.


Demana prendre declaraciĂł a Torra

Ara, la Fiscalia demana que es prengui declaraciĂł a Torra; que es demani a la policia espanyola les actes de comprovaciĂł que van fer a peticiĂł de la delegaciĂł del govern espanyol; que es reclami al Departament de Presidència el document jurĂ­dic que van encarregar sobre aquesta qĂźestiĂł, i que el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra informi sobre el compliment de l’Ăşltima resoluciĂł de la JEC.

La sala civil i penal del Tribunal Superior de JustĂ­cia ha rebut la querella aquest dimecres, que porta data de dimarts, i ha designat Carlos Ramos com a ponent, segons el torn establert. S’elevarĂ  a la sala d’admissions per acordar si s’admet a trĂ mit o no.

D’altra banda,la Junta Electoral Central avala la pancarta al Palau de la Generalitat sobre els llaços grocs.
TambÊ la Generalitat tÊ temps fins aquest dijous a les onze del matí per retirar els llaços grocs de la façana de Diplocat a Londres.

Informa:ELNACIONAL.CAT (27-3-2109)

246 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: