LA FISCALIA ES QUERELLA CONTRA TORRA PER DESOBEIR L’ORDRE DE RETIRAR ELS LLA√áOS GROCS

La Fiscalia Superior de Catalunya s’ha querellat contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver desobe√Įt l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els lla√ßos grocs. El ministeri p√ļblic l’acusa d’ignorar el manament de l’√≤rgan electoral.

En la seva querella, el fiscal Francisco Ba√Īeres apunta que Torra ve desatendre el mandat de la JEC “conscient i deliberadament”, mantenint “encara que fos de manera encoberta o simb√≤lica” s√≠mbols i cartells “de la mateixa naturalesa ideol√≤gica i partidista, representativa √ļnicament dels postulats d’una part de la societat”. Tamb√© remarca que el requeriment de la Junta va ser “clar i expr√©s” i va ser “reiteradament desat√®s”.

Torra va intentar esquivar l’ordre substituint el lla√ß groc del Palau de la Generalitat per un de blanc, un fet que va indignar la Junta Electoral que va anunciar que duria el cas a la Fiscalia.

Finalment, el president de la Generalitat va accedir a despenjar la pancarta i va posar-ne una de nova denunciant manca de llibertat d’expressi√≥. La resta de conselleries tamb√© van retirar els lla√ßos.


Demana prendre declaració a Torra

Ara, la Fiscalia demana que es prengui declaraci√≥ a Torra; que es demani a la policia espanyola les actes de comprovaci√≥ que van fer a petici√≥ de la delegaci√≥ del govern espanyol; que es reclami al Departament de Presid√®ncia el document jur√≠dic que van encarregar sobre aquesta q√ľesti√≥, i que el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra informi sobre el compliment de l’√ļltima resoluci√≥ de la JEC.

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Just√≠cia ha rebut la querella aquest dimecres, que porta data de dimarts, i ha designat Carlos Ramos com a ponent, segons el torn establert. S’elevar√† a la sala d’admissions per acordar si s’admet a tr√†mit o no.

D’altra banda,la Junta Electoral Central avala la pancarta al Palau de la Generalitat sobre els lla√ßos grocs.
També la Generalitat té temps fins aquest dijous a les onze del matí per retirar els llaços grocs de la façana de Diplocat a Londres.

Informa:ELNACIONAL.CAT (27-3-2109)

369 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: