LA FISCALIA HO T√Č CLAR: JOAN CARLES I ERA COMISSIONISTA INTERNACIONAL

( ALBA SOL√Č )

La fiscalia del Tribunal Suprem ho t√© clar, el rei em√®rit Joan Carles I va reunir la seva fortuna gr√†cies a “comissions i altres prestacions de car√†cter similar en virtut de la seva tasca d’intermediari en negocis empresarials internacionals”.

El Mundo ha tingut acc√©s a la comissi√≥ rogat√≤ria que el tinent fiscal del Suprem, Juan Ignacio Campos, va entregar a les autoritats su√Įsses. Una comissi√≥ rogat√≤ria serveix per sol¬∑licitar a les autoritats d’altres pa√Įsos, documentaci√≥ i informaci√≥ sobre b√©ns i fons d’una persona f√≠sica o jur√≠dica.

En aquesta comissi√≥, el Ministeri P√ļblic (fiscalia) es pronuncia per primer cop sobre l’origen de la gran quantitat de diners que Joan Carles I ha estat ocultant durant les darreres d√®cades.
Els 4 delictes de l’em√®rit

Campos i el seu equip de fiscals asseguren que tenen proves de que els diners que s’investiguen de l’em√®rit “s√≥n de proced√®ncia il¬∑l√≠cita”. Aix√≠ doncs, amb aquests indicis, poden observar la comissi√≥ de quatre delictes: “blanqueig de capitals, contra l’Hisenda p√ļblica, suborn i tr√†fic d’influ√®ncies”.

Tenint tota aquesta informaci√≥, explica El Mundo, el tinent fiscal del Suprem va sol¬∑licitar a Su√Įssa, el passat mes de febrer, informaci√≥ de tots els comptes que la Fundaci√≥ Zagatka t√© al pa√≠s. Aquesta entitat, propietat del cos√≠ de l’em√®rit, √Ālvaro de Orleans, s’encarregava de pagar despeses personals de Joan Carles I a trav√©s de dip√≤sits oberts en bancs com el Credit Suisse o Lombard Odier.

La fiscalia del Suprem recorda a Su√Įssa que tamb√© est√† investigant “fets d’ocultaci√≥, transformaci√≥, transmissi√≥, conversi√≥ i/o possessi√≥ de fons” controlats per “Don Juan Carlos de Borb√≥n y Borb√≥n, persona aforada davant del Tribunal Suprem”. Campos explica a Su√Įssa que est√† intentant descobrir d’on venen els diners no declarats a la Hisenda p√ļblica espanyola, i la participaci√≥ en aquestes operacions amb aquests fons de l’em√®rit.

El Ministeri P√ļblic, segueix explicant el citat mitj√†, recorda que va ser alertat de que “l’empresari mexic√† Allen Sangin√©s-Krause va enviar, entre 2017 i 2018, sis transfer√®ncies a un compte propietat de Nicol√°s Murga Mendoza”, coronel de l’ex√®rcit espanyol i m√† dreta de l’em√®rit”.
Els fills de l’em√®rit

Campos segueix destacant que part de les quantitats rebudes es van transferir a comptes de membres de la Fam√≠lia Real o persones del seu entorn m√©s proper. A m√©s a m√©s, tota aquesta informaci√≥ que Campos ha enviat a Su√Įssa, posa de relleu que aquestes quantitats de diners podrien venir de la Fundaci√≥ Zagatka. Segons el Reglament de la fundaci√≥, eren beneficiaris Joan Carles I i els seus fills Felip, Elena i Cristina. Si m√©s no, els fills de l’em√®rit van deixar de ser beneficiaris despr√©s de la modificaci√≥ d’aquest Reglament l’any 2018.

La Fiscalia, a m√©s a m√©s, fa refer√®ncia a les regularitzacions a Hisenda de l’em√®rit i indica que “reforcen tots els seus arguments”.

En aquests moments la Fiscalia esta pendent del dictamen definitiu d’Hisenda sobre si les regularitzacions de l’em√®rit s√≥n completes i vertaderes. Tot i el reguitzell d’indicis dels que disposa, la Fiscalia veu complicat interposar una querella contra Joan Carles I davant la Sala Segons del Tribunal Suprem.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-IX-2021)

89 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: