LA FISCALIA VOL MULTAR ELS 44 ADVOCATS QUE VAN QUERELLAR-SE CONTRA LA JUTGESSA QUE EMPAITA BOYE

La fiscalia del Tribunal Suprem no està per brocs. El ministeri públic no només ha demanat l’arxiu de la querella que van presentar 44 advocats, dividits en quatre associacions, contra la magistrada de l’Audiència Nacional que investiga Gonzalo Boye, sinó que demana que se’ls multi per “mala fe processal”.

A l’informe del fiscal Fernando Prieto, al que ha tingut accés El Món, demana a la sala segona del Tribunal Suprem la “inadmissió de la querella en considerar que els fets no són constitutius de cap il·lícit penal, que es decreti l’arxiu de les actuacions i l’obertura de la peça separada als efectes previstos en l’art. 247 de la LEC”. Aquest article preveu multar entre 180 i 6.000 euros els actuants que hagin “conculcat la bona fe processal”.

La querella va ser registrada el passat 9 d’abril per la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya, Juristes pels drets humans, Juristes per la República, Juristes per la llibertat i Juristes del Maresme pels drets humans i denunciaven la persecució penal de l’advocat forçada per altres causes. Les querelles estan presentades per encobriment contra la magistrada de l’Audiència Nacional, Maria Tardón, i el fiscal Ignacio de Lucas així com de la lletrada judicial, Ángeles Monedero. Sengles querelles, a les que ha tingut accés el Món, interpreten que la causa i la instrucció contra Boye per narcotràfic i blanqueig de capitals no només no té base, sinó que podria ser una persecució que aniria més enllà d’una prevaricació i es podria encabir en l’encobriment d’un delicte atesa les falles i els nyaps de la instrucció.

El fiscal considera en el seu escrit que no tenen poders notarials per fer d’acusació i entenen que la querella és “clonada” a la presentada pel mateix Boye en els mateixos termes que ja té el seu curs.
Informa:ELMON.CAT (28-5-2021)

207 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: