LA FISCALIA VOL PROCESSAR PER “ORGANITZACI√ď CRIMINAL” ELS DE 1-O, INVESTIGATS PEL 13

La Fiscalia ha enviat un escrit a la titular del jutjat d’instrucci√≥ n√ļmero 13 demanant el processament per organitzaci√≥ criminal de 27 dels investigats en la causa de l’1-O, aix√≠ com la directora de l’Autoritat Catalana de Protecci√≥ de Dades, √Ängels Barbar√†. La petici√≥ del ministeri p√ļblic afecta c√†rrecs i exc√†rrecs del Govern com Antoni Molons i Joaquim Nin, la c√ļpula de la Corporaci√≥ Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i empresaris que estarien implicats en l’organitzaci√≥ del refer√®ndum. Aquestes 27 persones ja estaven investigades pel jutjat n√ļmero 13 per diferents delictes, com ara malversaci√≥, prevaricaci√≥ o desobedi√®ncia. Barbar√† havia quedat finalment fora de la causa.

La fiscalia constata que de la instrucci√≥ practicada fins al moment “s’infereix que l’actitud dels processats ha estat conjunta i coordinada”, i que davant de les resolucions del Tribunal Constitucional (TC) “s’ha continuat amb el full de ruta que tenien marcat cadasc√ļ en l’√†mbit de les seves compet√®ncies i responsabilitats”.

Cita diferent jurisprud√®ncia del Tribunal Suprem per concloure que hi ha un grup de persones que “de forma concertada i permanent en el temps” van actuar per aconseguir la independ√®ncia “per vies delictives”. √Čs per aix√≤ que demana el processament per organitzaci√≥ criminal de tots els encausats pel jutjat n√ļmero 13 excepte tres: Meritxell Mass√≥, secret√†ria general del Departament de Governaci√≥; Montserrat Vidal, de l’√†rea de Processos Electorals i consultes populars, i Jos√© Mar√≠a Gispert, gerent d’Indugraf Offset S.A. De fet, fiscalia creu que aquestes tres persones no haurien de ser processades per cap delicte.

 

El ministeri p√ļblic reclama processar √Ängels Barbar√†

 

El ministeri p√ļblic tamb√© reclama que es processi la responsable de l’Autoritat Catalana de Protecci√≥ de Dades. Subratlla que “des del moment que va tenir coneixement que per part de la Generalitat s’estava fent un √ļs indegut de dades censals per portar a terme un refer√®ndum il¬∑legal, hauria d’haver actuat en la seva tasca inspectora i sancionadora”. Apunta que Barbar√† va rebre m√ļltiples den√ļncies de ciutadans i va incomplir la seva obligaci√≥ tot i haver estat requerida pel TC.

Aix√≠ mateix, l’escrit reclama que tamb√© es processi pel delicte de desobedi√®ncia Amadeu Altafaj, exdirector de la delegaci√≥ a Brussel¬∑les; Jaume Clotet, director general de Comunicaci√≥; Antoni Molons, ex-secretari general de Difusi√≥ i Atenci√≥ Ciutadana; Josep Ginesta, actual secretari de Treball; David Franco i David Palanques, responsables de l’√†rea TIC del Departament de Treball; Albert Royo, responsable del Diplocat; Nat√†lia Garriga, directora de Serveis de la Secretaria General de Vicepresid√®ncia; Rosa Maria Rodr√≠guez, directora general de servei de T-Systems; Francesc F√†bregas, administrador del diari ‘El Vallenc’; Josu√© Sallent, director d’Estrat√®gia i Innovaci√≥ del CTTI; Xavier Puig, responsable de l’√†rea TIC del Departament d’Acci√≥ Exterior; Marta Garsaball, autoritzada en un compte bancari a Brussel¬∑les de la delegaci√≥ del Govern, i Daniel Gimeno, responsable del tractament del fitxer de dades del registre de participants en consultes no referend√†ries.

La fiscalia creu que aquests persones van participar amb les seves respectives actuacions en el “no acatament d’all√≤ disposat pel TC independentment que fossin requerits de forma personal o no” pel tribunal.

Tamb√© vol afegir el delicte de revelaci√≥ de secrets en el cas de David Palanques i Josep Ginesta, ja que “eren part√≠cips en l’acc√©s i divulgaci√≥ de les dades personals sense tenir autoritzaci√≥”.

Pel que fa a l’escrit de l’Advocacia de l’Estat, aquesta demana a la magistrada que incorpori diferents proves a la causa que considera “indicis racionals de criminalitat” i que comprometen diferents encausats.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (15-5-2019)

 

vacy settings

376 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: