LA FOLC S’ENTREVISTA AMB GRUPS DEL GOVERN VALENCIÀ PER LA RECIPROCITAT DE MITJANS DE COMUNICACIÓ EN CATALÀ

La Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) s’ha reunit amb els grups parlamentaris que formen part del govern del Botànic al País Valencià. En les reunions han participat la diputada Mercedes Caballero (PSPV-PSOE), la diputada Mònica Álvaro i el diputat Josep Nadal (Compromís), la diputada Estefania Blanes (Unides Podem) i el secretari d’Organització de Podem i, representant la FOLC, Daniel Condeminas (Assessor de la FOLC), David Belda (Escola Valenciana) i Vicent Maurí (Intersindical Valenciana i president de la FOLC). En aquesta, s’ha tractat sobre la reciprocitat i l’espai de comunicació en català i l’avantprojecte de Llei General de l’audiovisual.

Aquestes reunions s’emmarquen dintre de la campanya a favor de la reciprocitat plena i l’espai de comunicació que es va iniciar a la tardor del 2019 i de les reunions que s’estan mantenint amb representants de les corporacions dels mitjans de comunicació i els governs de les Illes Balears, del País Valencià i de Catalunya, així com als grups parlamentaris de les Corts espanyoles i les cambres legislatives d’aquets tres territoris, amb la finalitat de concretar un calendari d’aplicació dels objectius de la campanya.

La FOLC ha traslladat al PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem la necessitat d’impulsar la reciprocitat en coherència amb la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries (CELRoM), signada i ratificada per l’Estat espanyol, que preveu el dret de la ciutadania europea a rebre les emissions de les ràdios i televisions públiques de tot l’àmbit territorial. I, sobretot, per ser «una reinvidicació de la majoria de la població del nostre domini lingüístic i un compromís d’aquests partits amb les valencianes i valencians, a més perquè una llengua que vulga ser viva i útil el segle XXI ha de tenir totes les eines audiovisuals de què puga disposar», han explicat.

Per altra part, la FOLC ha lliurat als grups parlamentaris les seves al·legacions a l’avantprojecte de Llei General de l’Audiovisual per a defensar la presència de la nostra llengua a les televisions i plataformes.

La FOLC valora positivament les reunions mantengudes, així com la receptivitat dels tres grups parlamentaris de les Corts Valencianes que comparteixen la necessitat d’establir la reciprocitat plena, avançar envers un espai de comunicació compartit en la nostra llengua, la potenciació de la indústria audiovisual o el respecte a la diversitat lingüística i cultural en la futura Llei General de l’Audiosual.
Informa:DBALEARS.CAT (22-12-2021)

369 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: