LA GENDARMERIA DESALLOTJA ELS MANIFESTANTS DEL TSUNAMI A COPS DE GAS

La policia francesa ha començat a desallotjar els manifestants convocats per Tsunami Democràtic a la Jonquera aquest dimarts cap a les 8 del matí en la segona jornada de bloqueig i ha detingut un dels concentrats, segons Europa Press. Desenes d’agents antiavalots de la Gendarmeria han intentat retirar els manifestants amb la tècnica d’arrencar cebes, han llançat gas pebre per dispersar-los i, finalment, han carregat per fer-los recular fins al front sud del bloqueig, on els Mossos d’Esquadra els han informat que han de desallotjar la via. La major part dels protestants han marxat, però d’altres continuen bloquejant el pas i, davant de l’actuació de la policia francesa, han picat amb pedres les tanques de protecció de l’autopista. Tsunami Democràtic ha fet una crida a anar-hi per donar suport davant del desallotjament, que es preveu que duri hores.

La policia ha començat el desallotjament després d’haver format un cordó policial al front nord del tall, davant el qual els manifestants han ballat i cantat. D’altra banda, al front sud la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra ha retirat les barricades. La policia catalana també ha fet un cordó policial perquè els manifestants no entrin en territori de l’estat espanyol a través de l’AP-7 i els obliga a sortir de la via a través d’un camí de terra que està al costat.

Tot i la gèlida tramuntana que ha bufat tota la nit, el Tsunami manté tallada la frontera amb França, vint-i-una hores després d’aixecar el bloqueig a l’E-9, a l’altura del Pertús. Els manifestants han reprès així l'”Onze de Setembre de tres dies” i l’acció “més ambiciosa”, segons qualificava la plataforma.

La música i les fogueres han sigut les grans aliades durant la nit dels centenars de persones que han passat la nit a l’autopista. Alguns han dormit en tendes, fent bivac o en vehicles, mentre d’altres s’han mantingut desperts cantant, ballant i xerrant. De matinada, el bloqueig ha quedat a les fosques només amb els llums.
Informa:ARA.CAT (12-11-2019)

304 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: