LA GENERALITAT FA 10 ANYS QUE INCOMPLEIX LLEIS A FAVOR DEL CATALÀ

Plataforma per la Llengua prepara una acció a les xarxes per demà dia 23 de juliol. L’ONG del català recorda que fa 10 anys es van aprovar la Llei del cinema i la Llei del Codi de consum de Catalunya. Assegura que “són 10 anys que la Generalitat de Catalunya no ha fet complir la llei per promoure el català en matèria d’etiquetatge ni a les sales de cinema”.

En aquest context, han preparat demà una acció a Twitter en la qual demanen que tothom piuli amb l’etiqueta #10AnysIncomplintLaLlei i intentar fer-la tendència mundial.

Volen que demà tothom que pugui, faci una piulada a les 12 en punt del migdia amb aquesta etiqueta i la imatge que adjuntem acompanya aquest article.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (22-7-2020)
N.de la R.
Un cop més la Generalitat incompleix les pròpies lleis lingüístiques. Fa cinc anys RADIOCATALUNYA.CAT ja va denunciar que havia passat el termini de cinc anys per tal que el sector comercial apliqués la LLei del Codi de Consum pel que fa a l’etiquetatge dels productes en català. Tampoc no s’ha fet gran cosa en el cinema,malgrat que el TC autoritza que es pogui obligar a projectar fins a un 25% de pel·lícules en català. No deixa de ser una quantitat arbitrària. Però em sembla que no passem del 3%.
El desprestigi del Parlament i del Govern va en augment.Poques competències que tenim i encara les apliquem malament, tot i estar avalades pel TC !Si ni tan sols som capaços de fer complir uns mínims sobre la llengua, què hem d’esperar? Volem una república catalana independent de llengua castellana com la majoria d’Hispanoamèrica? No,gràcies.

279 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: