LA GENERALITAT FA 10 ANYS QUE INCOMPLEIX LLEIS A FAVOR DEL CATALÀ

Plataforma per la Llengua prepara una acci√≥ a les xarxes per dem√† dia 23 de juliol. L‚ÄôONG del catal√† recorda que fa 10 anys es van aprovar la Llei del cinema i la Llei del Codi de consum de Catalunya. Assegura que ‚Äús√≥n 10 anys que la Generalitat de Catalunya no ha fet complir la llei per promoure el catal√† en mat√®ria d‚Äôetiquetatge ni a les sales de cinema‚ÄĚ.

En aquest context, han preparat demà una acció a Twitter en la qual demanen que tothom piuli amb l’etiqueta #10AnysIncomplintLaLlei i intentar fer-la tendència mundial.

Volen que demà tothom que pugui, faci una piulada a les 12 en punt del migdia amb aquesta etiqueta i la imatge que adjuntem acompanya aquest article.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (22-7-2020)
N.de la R.
Un cop m√©s la Generalitat incompleix les pr√≤pies lleis ling√ľ√≠stiques. Fa cinc anys RADIOCATALUNYA.CAT ja va denunciar que havia passat el termini de cinc anys per tal que el sector comercial apliqu√©s la LLei del Codi de Consum pel que fa a l’etiquetatge dels productes en catal√†. Tampoc no s’ha fet gran cosa en el cinema,malgrat que el TC autoritza que es pogui obligar a projectar fins a un 25% de pel¬∑l√≠cules en catal√†. No deixa de ser una quantitat arbitr√†ria. Per√≤ em sembla que no passem del 3%.
El desprestigi del Parlament i del Govern va en augment.Poques compet√®ncies que tenim i encara les apliquem malament, tot i estar avalades pel TC !Si ni tan sols som capa√ßos de fer complir uns m√≠nims sobre la llengua, qu√® hem d’esperar? Volem una rep√ļblica catalana independent de llengua castellana com la majoria d’Hispanoam√®rica? No,gr√†cies.

159 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: