LA GENERALITAT PORTARÀ AL CONSELL D’EUROPA LA DECISIÓ DEL SUPREM CONTRA LA CARTA EUROPEA DE LLENGÜES MINORITÀRIES

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha assegurat aquest dimecres que portarà al Consell d’Europa la decisió del Suprem sobre la immersió lingüística, ja que considera que suposa una “vulneració de la Carta Europea de Llengües Minoritàries”. En declaracions des de Londres, Alsina ha recordat que l’Estat espanyol “en el seu moment va ratificar” la Carta però que la “incompleix sistemàticament”. Segons Alsina, la immersió “és un model d’amplíssim consens tant a nivell polític com social i una línia vermella que aquest Govern no està disposat que es creui”. Per la consellera, la decisió judicial és “molt greu”.

D’altra banda, Alsina ha dit des de Londres, on mantindrà diverses reunions amb personalitats del món polític, econòmic, acadèmic i social, que el Regne Unit “continua sent un país aliat molt important”.

La consellera participarà aquest vespre en un debat sobre moviments independentistes organitzat per la Chatham House, un dels think tanks més importants del món en afers internacionals.

Segons la consellera, la conversa – que serà amb el diputat escocès Alyn Smith i el professor de Dret Internacional i d’Estudis Constitucionals Internacionals de Cambridge, Marc Weller- permetrà “posar de relleu que la Unió Europea no pot tenir un doble estàndard davant del cas escocès i el català”. “El que valgui per Escòcia ha de valdre per Catalunya”, ha dit.

“Defensaré la importància del dret a l’autodeterminació com a solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya”, ha explicat la consellera.

L’agenda de la consellera a la capital britànica també inclou la visita a la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda, on es trobarà amb els directors de les oficines sectorials d’ACCIÓ, l’Institut Ramon Llull i l’Agència Catalana de Turisme, per coordinar actuacions conjuntes.

“Aquesta és una delegació important, com s’ha demostrat amb la gran presència del Govern a la COP26 de Glasgow”, ha remarcat Alsina, que també es trobarà amb la comunitat catalana al Regne Unit.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (24-XI-2021)

143 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: