LA GENERALITAT, UNA GESTORIA: GUANYAR ELECCIONS I REPARTIR-SE CÀRRECS

( MARIA REDON )

El Govern sempre ens ha dit que cal esperar 15 dies per veure l’efecte que tenen les mesures adoptades per frenar la pandèmia, però presos per la desesperaciĂł i perquè no sigui dit que no fan prou han optat per anar aprovant mesures periòdicament i contradir-se cada cop que obren la boca. El Govern fa coses, el Govern s’avança, el Govern pren la iniciativa. En realitat, però, el Govern hauria volgut tancar-ho tot com al març per no haver de pensar gaire.

És el mateix Govern que porta tota la legislatura explicant-nos que ĂŠs tan important que l’independentisme controli les institucions per governar bĂŠ i millorar la vida la gent. De la matraca del govern efectiu ja ningĂş no se’n recorda, però se suposa que anava per aquĂ­. Encara sort.

És el mateix Govern que ahir dijous, al CongrĂŠs, nomĂŠs es preocupava per la periodicitat amb què Pedro SĂĄnchez hi havia de comparèixer. Cap idea sobre els lĂ­mits de l’estat d’alarma i la seva durada, sobre les facultats de les comunitats autònomes per adoptar noves mesures, sobre el control de l’efectivitat de les que ja s’han pres.

L’Ăşnica cosa que va preocupar els partits independentistes ĂŠs si Pedro SĂĄnchez havia de comparèixer mĂŠs o menys; ĂŠs a dir, si ells tindrien mĂŠs o menys oportunitats de fer els seus espectacles des de la tribuna. Perquè controlar, el que se’n diu controlar, podran controlar poca cosa: li han dit que sĂ­ a tot. Les comunitats autònomes es queden sense marge per aplicar noves mesures, perquè ĂŠs molt mĂŠs còmode que sigui el govern espanyol qui porti la batuta.

Els partits del Govern van accedir al poder amb la promesa de governar bĂŠ i s’han limitat a gesticular. Si no poden fer res perquè els han usurpat les competències -com al març- la qĂźestiĂł ĂŠs queixar-se i fer-nos creure que ells ho farien millor. Però quan tenen la capacitat d’influir renuncien a fer-ho, no fos cas que es posĂŠs de manifest que no sĂłn millors que l’Estat.

La Generalitat Ês nomÊs una gestoria que renuncia al poc poder que tÊ per garantir-se una retòrica que permeti als partits del Govern anar guanyant eleccions i repartint càrrecs. Fa vertigen pensar que fa nomÊs tres anys crèiem que era possible fer la independència amb aquests partits al capdavant.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (31-10-2020)

99 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: