LA GENERALITAT VALENCIANA ES COMUNICARÀ EN CATALÀ AMB CATALUNYA I LES ILLES

La Generalitat Valenciana ha respost a l’advocacia de l’estat espanyol que continuarà comunicant-se en català amb els governs català i balear. Joan Calabuch, secretari autonòmic per la Unió Europea i les relacions amb l’estat, ha dit a TV3 que la petició de l’advocacia espanyola no tenia cap base i ha explicat que els tres governs es relacionaven amb normalitat sense necessitat de cap traducció perquè la llengua era comuna.

Segons l’advocacia espanyola, la Generalitat s’ha de comunicat en castellà amb els governs català i balear perquè ‘el valencià només és oficial a la Comunitat Valenciana’. Ho justifica dient que l’estatut del País Valencià es refereix a la llengua compartida com a ‘valencià’, mentre que als estatuts de Catalunya i les Illes Balears s’utilitza el terme ‘català’.

ERC i Bildu demanen la compareixença de Calvo
Esquerra Republicana i EH Bildu ja han demanat la compareixença a la diputació permanent del congrés espanyol de la vice-presidenta espanyola, Carmen Calvo. Volen que expliqui per què nega la unitat de la llengua i per què s’oposa al consens social i acadèmic.
Informa:VILAWEB.CAT (3-10-2019)

440 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: