LA GRAN DIADA: GUIA SOBRE LA MANIFESTACIÓ DE L’11-S A BARCELONA

Un any més, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitza una gran manifestació per la Diada. El lema d’enguany serà ‘Objectiu independència’. Segons l’ANC, la manifestació es farà per reivindicar que l’objectiu és la independència. Els representants de l’entitat diuen que ningú no ha de renunciar a la ideologia pròpia, sinó que cal posar-se d’acord per aconseguir aquest objectiu comú.

L’Assemblea comptarà com sempre amb la col·laboració de més entitats independentistes, com ara l’AMI i Òmnium Cultural per a organitzar la manifestació, la vuitena consecutiva. L’any passat, es va fer a l’avinguda Diagonal i va aplegar un milió de persones.

Assemblea Nacional 🧭
✔
@assemblea
⬛️⬜️📽️ Espot de la Diada 2019 #ObjectiuIndependència

Pensis com pensis, aquest 11-S fem de Barcelona un clam per la unitat estratègica que ens permeti aconseguir l’objectiu comú: la independència.

✍ Inscriu-t’hi a http://diada.assemblea.cat

Recorregut i hora

L’epicentre de la manifestació serà a la plaça d’Espanya de Barcelona. ‘Hem buscat una plaça gran on conflueixin carrers grans, perquè volem representar que, des de camins diferents, hi ha un punt de trobada que és la independència’, va dir la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, a la conferència de premsa de presentació.

En aquella plaça hi van a parar cinc carrers, que es preveu que també s’omplin de gent: el carrer de la Creu Coberta, el carrer de Tarragona, l’avinguda del Paral·lel, l’avinguda de Maria Cristina i la Gran Via de les Corts Catalanes. Amb aquesta imatge es vol configurar el dibuix d’una unió cap a un objectiu central.

Com és habitual, la manifestació començarà a les 17.14 h, però des de l’Assemblea recomanen ser-hi una hora abans. A més, conviden a la gent a baixar a Barcelona a primera hora del matí. L’ANC té previst organitzar una fira de Consum Estratègic a la ciutat.

Com inscriure-s’hi?

L’ANC ha obert una pàgina web perquè tothom es pugui inscriure a un dels vint-i-sis trams de la mobilització. Com cada any, la manifestació s’ha dividit en trams. A la web, hom pot triar a quin vol anar. A més, l’entitat ofereix un mapa amb dades sobre ocupació per a garantir que els manifestants es distribueixin de manera equitativa per tot el recorregut.

L’ANC resol possibles dubtes per correu electrònic (dubtes11s@assemblea.cat).

Mobilitat

Les assemblees locals ja organitzen autocars per fer el trasllat fins a Barcelona. L’any passat se’n van arribar a omplir mil cinc-cents, un xifra que esperen igualar. Per inscriure’s als autocars, val més adreçar-se a la secció territorial de l’ANC de més a la vora.

Espai Eines de País

‘No només proposem sortir a manifestar-nos, sinó venir decidits a passar un dia on informar-se de les maneres efectives que tenim per avançar cap a la independència’ ha explicat Carla Soler, de la Comissió de Mobilització de l’ANC. L’entitat vol seguir fent créixer la campanya Eines de País, i per això organitzarà una fira de Consum Estratègic a Barcelona l’Onze de setembre, on hi haurà parades amb empreses i entitats implicades amb la independència, a la vegada que activitats i xerrades complementàries. De moment se’n desconeixen més detalls.

Les samarretes
Un any més, l’Assemblea ha posat a la venda samarretes especials per a la manifestació de l’Onze de Setembre. Són fetes al país i seran de color blau turquesa, amb detalls grocs. Tindran un estel al pit, que simbolitza l’objectiu de la independència.

Les samarretes no es posaran a la venda fins a la segona quinzena de juliol.
Informa:VILAWEB.CAT (5-7-2019)

375 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: