LA ” GRAN” MANIFESTACIÓ ULTRA CONTRA CATALUNYA RÀDIO APLEGA 4 PERSONES

La concentració ultra convocada per aquest dimecres al vespre davant de Catalunya Ràdio ha fracassat estrepitosament: només s’hi han presentat 4 persones. Tenien una pancarta preparada per desplegar-la però s’ha quedat enrotllada. Estava previst que es llegís un manifest, però fins i tot això s’ha cancel·lat.

Davant la manca de suports, han decidit marxar de la cantonada de Diagonal amb Beethoven un quart d’hora després de les set de la tarda, que era l’hora de la cita. “Si no ve ningú, ens pirem i descansem fins diumenge”, ha dit un d’ells. Aquest diumenge està prevista una mobilització espanyolista tant a la plaça Artós com al Passeig de Gràcia.

El més compromès, qui duia el text i la pancarta, era Juan Ribas. És el mateix home que fa poc es va fer famós per haver fet sonar l’himne espanyol​ a l’acte oficial d’ofrena a Rafael Casanova durant la Diada. També és conegut per ser l’impulsor d’un dels grups de retirada de llaços grocs de l’espai públic. ‘Groc & lloc’ es diu la seva brigada.

Blindatge policial

Tot i que hagi punxat finalment, el perill de la convocatòria ha portat als Mossos d’Esquadra a organitzar un fort dispositiu policial al voltant dels estudis de Catalunya Ràdio. Els antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) han desplegat 8 dotacions a banda i banda de la seu de la ràdio pública.

La mobilització buscava respondre les constants concentracions de la ciutadania indignada amb la sentència de l’1-O. De fet, Catalunya Ràdio és un dels objectius constants de l’ultradreta en època d’agitació política. Un dels moments més tensos va ser el 27 d’octubre de 2017, el dia de la Declaració unilateral d’independència. En aquella ocasió van trencar vidres, van agredir periodistes i van bloquejar l’accés a l’edifici.

Informa:ELNACIONAL.CT (24-10-2019)

285 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: