LA GRAN TRAMPA D’ESPANYA: EL GOBIERNO DESCARTA ARRIBAR A UN ACORD AMB ERC QUE BLINDI EL CATALÀ

El govern espanyol no veu possible tancar el blindatge del català a la nova llei audiovisual abans que expiri el termini de presentació d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat per al 2022, que acaba aquest divendres. Fonts de La Moncloa han apuntat aquest dimarts que malgrat que l’executiu té “molta sensibilitat” amb les demandes d’ERC –que situa aquesta qüestió a l’eix de la decisió sobre si presentar o no una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat- cal “separar carpetes”.

“Abans de divendres no pot ser”, apunten aquestes fonts consultades per l’Agència Catalana de Notícies. Menys encara, asseguren, amb una llei que “no ha arribat al Consell” i que es troba en fase d’elaboració. ERC va advertir aquest dilluns que es planteja presentar una esmena a la totalitat als pressupostos de l’Estat si el govern espanyol no blinda abans de divendres una quota per al català a la nova llei audiovisual. Els republicans es van reunir amb l’executiu de Sánchez a finals de la setmana passada i han mantingut contactes informals que de moment no han permès desencallar la negociació.

De fet, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, va apuntar aquest dilluns en una entrevista que no es creu que una força política com ERC, “amb el que representa i la responsabilitat institucional que té en aquests moments presidint la Generalitat” pugui condicionar el seu sí als pressupostos generals de l’Estat al fet que la futura llei de l’audiovisual espanyola blindi el català. “Em sembla molt lloable, està molt bé, perquè també estan defensant la seva llengua i la seva cultura i per descomptat ho respectem”, va dir en declaracions a TVE, “però els pressupostos són molt més per al país en el seu conjunt i també són una oportunitat per a Catalunya”.

De fet, fonts del govern espanyol ja van apuntar durant el Congrés Federal del PSOE a València que veuen impossible assolir un acord amb ERC sobre el blindatge del català abans del debat i votació de les esmenes a la totalitat dels pressupostos, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de novembre. És una data clau perquè el govern espanyol necessita suports per evitar que les esmenes a la totalitat impedeixin la tramitació dels comptes.
Informa:ELMON.CAT(26-X-2021)
N.de la R.
Vet aquí la gran trampa del Gobierno,una més. El més important per a ell,és clar,és que s’aprovin els pressupostos i després ja en parlarem sobre el blindatge del català a l’audiovisual.És a dir,bla.bla,bla.Si els partits catalans no refusen aquesta proposta caldrà titllar-nos de traïdors.No hi ha cap més sortida.O català o traïció.

169 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: