LA GUÀRDIA CIVIL COMENÇA A TRASLLADAR A MADRID ELS CDR DETINGUTS

La Guàrdia Civil ha començat a traslladar aquest migdia a Madrid els membres dels CDR detinguts aquest dilluns en una operació ordenada per l’Audiència Nacional. Poc després de les tres de la tarda cinc d’ells ja han sortit en direcció a la capital espanyola i dos estaven a punt de fer-ho. Per als altres dos encara no hi havia previsió de quan començarà el trasllat.

Les detencions s’han practicat a Sabadell, a Mollet del Vallès, a Santa Perpètua de Mogoda, a Sant Vicenç de Torelló i a Cerdanyola. S’han fet 10 escorcolls.

La previsió és que els nou detinguts s’estiguin a la comandància de Tres Cantos. Segons fonts de la Guàrdia Civil, viatjaran directes i, si calgués parar, ho faran en una caserna de la Guàrdia Civil. Un cop arribin a Madrid, se’ls prendrà declaració i es farà l’atestat.

La Guàrdia Civil disposa de 72 hores abans de traslladar-los davant del jutge de l’Audiència Nacional que porta la investigació, termini que la policia preveu esgotar.

A més, aquest temps es podria ampliar 48 hores més, si així ho determina el jutge, ja que l’acusació és per terrorisme.

DOS DETINGUTS, EN LLIBERTAT

Un dels detinguts (de Sabadell) ha estat posat en llibertat, segons que ha informat a VilaWeb Alerta Solidària. Es preveu que un altre detingut sigui posat en llibertat en les properes hores. Els altres set detinguts seran portats a Madrid per a declarar a l’Audiència espanyola.A última hora hi hagué un segon detngut que ha estat alliberat.

L’esquerra independentista ha fet públic un comunicat conjunt sobre les detencions d’avui:

‘Davant de les detencions d’avui dilluns 23 de setembre a diverses comarques contra membres dels CDR, l’Esquerra Independentista mostrem tota la nostra solidaritat amb les detingudes.

Denunciem la criminalització de la dissidència, la construcció de relats ficticis i la voluntat d’inocular la por entre la població. Quan queden pocs dies pel segon aniversari de l’1O i la més que problable publicació de les sentències del judici del Tribunal Suprem, l’estat espanyol torna a treure’s la careta i mostrar la seva autèntica columna vertebral: la negació de drets.

Avui més que mai subratllem que renunciar a objectius polítics no ens allunya de la repressió. És per això que fem una crida a la mobilització: solidària contra la repressió, però també activa i a l’ofensiva en defensa dels nostres drets. Avançar és l’única manera de no retrocedir.

Finalment, fem una crida a l’organització política per continuar avançant. Només lluitant tenim futur, i cal desplegar aquesta acció política i la desobediència en tots els àmbits de lluita per una vida digna. Només amb un poble organitzat i mobilitzat podrem acumular forces per poder tornar a exercir el nostre dret a l’autodeterminació.

Preparem-nos per plantar cara i passar a l’ofensiva. Solidaritzem-nos, organitzem-nos, mobilitzem-nos!’

Informa:VILAWEB.CAT (23-9-2019)

283 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: