LA GUÀRDIA CIVIL INSISTEIX QUE ELS CDR PREPARAVEN EXPLOSIUS

La Gu√†rdia Civil aguanta l’acusaci√≥ de terrorisme contra els detinguts el 23 de setembre de l’any 2018 i presenta ara dos informes on assegura que es pretenia “materialitzar” la independ√®ncia amb explosius.

La investigaci√≥ no va trobar mai cap explosiu, per√≤ la policia insisteix, segons informa avui la Cadena SER, que el material que es va requisar es fa servir per fabricar Amonal, amosal o Anfo. I d’aqu√≠ treu la conclusi√≥ que l’objectiu dels CDR era “materialitzar la independ√®ncia” de Catalunya per qualsevol m√®tode, fins i tot, tamb√© el violent.

“Haurem de verificar els informes”, diuen en declaracions a El Nacional fonts de la defensa, que encara no ha tingut acc√©s als documents.

Operació Judes
El 23 de setembre del 2019, una setmana abans del segon aniversari de l’1-O i a les portes de fer-se p√ļblica la sent√®ncia del judici al proc√©s, la Gu√†rdia Civil va desplegar l’operaci√≥ Judes al Vall√®s. Va fer 13 detinguts i els va acusar de terrorisme per intentar aconseguir la independ√®ncia de Catalunya per la via violenta. La investigaci√≥ dirigida per l’Audi√®ncia Nacional va posar el pa√≠s i els governs en tensi√≥ a les portes del primer aniversari d’un refer√®ndum que va acabar als tribunals i amb la major part del Govern de la Generalitat jutjat i a la pres√≥.

La branca ciutadana prenia forma amb aquesta Operació Judes que va fer el seguiment de converses i trobades de diverses persones i que va acabar escorcollant fins i tot un dels locals on es feien preparatius de festa major.

La policia va trobar precursors, però cap explosiu, i tot i que en les declaracions els detinguts admeten tenir substàncies, neguen que pretenguessin fer cap mal.

El cas t√© 17 acusats. 4 d’ells es van arrestar mesos despr√©s de les primeres detencions. I entre els informes policials que consten en el sumari hi ha l’intent d’implicar el president de la Generalitat Quim Torra en l’operaci√≥. La investigaci√≥ apunta a un suposat assalt al Parlament de Catalunya, on el president Quim Torra s’hi hauria de quedar tancat, encarregat pel mateix departament de presid√®ncia, tot i que despr√©s tamb√© diu que l’ide√≤leg seria un suposat CNI catal√†. L’objectiu era atrinxerar-s’hi una setmana amb el president de la Generalitat. La finalitat era “subvertir l’ordre constitucional”.

La Guàrdia Civil seguia els detinguts des del 15 de novembre del 2018. La policia instal·la mitjans tècnics de seguiment i localització dels vehicles. Els punxen els telèfons i els segueixen allà on van.

D’aquests seguiments acaben determinant les primeres accions de l’ERT i els acaben atribuint la mobilitzaci√≥ i protestes de l’1 d’octubre del 2018, en motiu del primer aniversari del refer√®ndum; les mobilitzacions del 21-D en motiu del Consell de Ministres a Barcelona; i les accions de l’1 de febrer del 2019 quan es traslladen els presos a Madrid per a l’inici del judici. De fet, √©s aquell dia que la Gu√†rdia Civil acaba incloent en la investigaci√≥ els identificats a Lledoners que estaven a tocar de l’abocament d’oli a la carretera i que encara estan, tamb√©, investigats per aix√≤.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-9-2020)

213 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: