VERGONYA ! LA GUÀRDIA URBANA NO DÓNA XIFRES DE LA GRAN MANIFESTACIÓ CONTRA FELIPE VI

Milers de persones s’han concentrat aquest dilluns a partir de les quatre de la tarda per protestar contra la presència del rei Felip VI, que avui participa juntament amb la princesa Elionor en el lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona. Convocats per l’ANC, la CUP, Arran, Pícnic per la República, els CDR i diversos sindicats d’estudiants, els manifestants criden consignes com “fora el Borbó” i han tallat l’avinguda Diagonal en diversos trams (des de l’altura de la caserna de la Guàrdia Civil del Bruc fins a l’avinguda Doctor Marañon), tant el carril central com el lateral, enmig d’un gran desplegament policial.

A més, també s’ha tallat la B-23 i la sortida 11 de la Ronda de Dalt. Els manifestants fan soroll amb xiulets i cassoles, i criden proclames com “Catalunya antifeixista” o “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”.
Entre les pancartes que porten, n’hi ha amb la cara de Felip VI i el símbol de la corona del revés i tatxat. Durant la protesta, alguns concentrats han escridassat les persones acreditades que entraven a l’acte i els han bloquejat l’entrada per la Diagonal, tot i que algunes han aconseguit passar igualment. El regidor del PP Josep Bou ha estat increpat i insultat pels manifestants.

Charlie Criticón
@charliecriticon
Així ha arribat Josep Bou al Palau dels Congressos, acompanyat de manifestants que li diuen a la cara el que és. Quanta dignitat i quines imatges més boniques.

Just davant el cordó policial, un grup de dones ha penjat llaços grocs a les tanques de seguretat i han fet repicar les cassoles per protestar contra la presència del monarca. També s’han cremat fotografies del rei a l’avinguda Doctor Marañón.

Jordi Cuixart

@jcuixart
Missatge des de la presó:
Cap súbdit, tothom rei

Tot i que Òmnium Cultural no ha convocat la protesta, també ha mostrat el seu suport a la mobilització de la mà del seu president empresonat, Jordi Cuixart, i el seu vicepresident, Marcel Mauri. Aquesta tarda, Cuixart ha piulat: “cap súbdit, tothom rei”. El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, també ha mostrat el seu suport a la manifestació. Mauri ha piulat en el seu compte de Twitter que “el borbó, imposat pel franquisme, no pot tenir cap privilegi” i ha afegit que està “al costat de la ciutadania que des dels carrers defensen els drets i la llibertat contra la repressió i la monarquia”. Representants dels partits independentistes (ERC, JxCat i la CUP) també s’han sumat a la mobilització. Entre altres, el regidor i diputat d’ERC, Ernest Maragall, que hi ha assistit acompanyat del diputat Joan Josep Nuet i el vicesecretari d’organització d’ERC, Isaac Peraire.

Ovació al rei dins el recinte
En paral·lel, Felip VI, que ja és dins el Palau de Congressos acompanyat de Letizia Ortiz i les princeses Leonor i Sofia, ha rebut una ovació tancada quan ha entrat a l’auditori del Palau de Congressos de Barcelona. La sala, amb capacitat per més de 1.000 persones, l’ha rebut dempeus i amb un llarg aplaudiment quan s’ha assegut a la primera fila de l’acte. També hi ha hagut algun crit de ” Viva el rey”. Entre els assistents no hi ha cap representant de la Generalitat. En canvi, sí que hi ha la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, el president del Senat, Manuel Cruz, i la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo.

Informa:ARA.CAT (4-11-2019)
N.de la R.
La Guàrdia Urbana no ha volgut facilitar cap xifra sobre els milers de manifestants contra el Rei.
Potser hi hauria alguna represàlia? Una autèntica vergonya

304 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: