LA GUERRA CIVIL ENTRE JxCAT I ERC ENS PORTARÀ A LA DESTRUCCIÓ

“La guerra civil entre JuntsxCat i ERC comença a fer basarda ”

Els més de 3 milions de persones que van participar a l’1-O no es mereixen aquesta guerra civil independentista.
(JOAN PUIG )

Per començar, tots dos partits tenen les seves raons, però el drama està que els respectius líders no han pogut establir les bases per evitar aquest enfrontament sense final. O aturen aquesta guerra civil o serem derrotats per molts anys.

Tot va començar malament a l’hora de presentar-se a les eleccions de 2017 sense cap acord de mínims. Després va continuar igualment de fatal no establint-se cap acord a l’hora de prioritzar els acords municipals i supramunicipals. Va ser un campi qui pugui i el desgavell va continuar sense una llista unitària a les eleccions europees. Ho va acabar de rematar el fet d’anar a les eleccions espanyoles sense cap acord d’estratègia. Tot plegat ha comportat tres anys d’enfrontament caïnita entre els socis de govern, cada cop més salvatge.

I qui se n’ha beneficiat de tot això? Doncs n’han sortit guanyadors el govern central, l’alcaldessa de Barcelona i els comuns i el PSC amb Núria Marín a la Diputació de Barcelona, un gran poder obtingut per la incapacitat de Junts i d’ERC per posar-se d’acord. Avui mateix Pedro Sánchez ha preferit fomentar la Covid-19 a Catalunya abans de permetre retardar les eleccions. Ni amnistia, ni reforma de la sedició, ni indult, ni taula de diàleg… Ras i curt, res de res i els Països Catalans seguint pagant la festa i els deliris del govern espanyol amb un espoli fiscal que, al País Valencià i a les Illes encara es pateix amb més proporció.

Com podrem avançar cap a la independència si els dos grans partits segueixen fomentant una guerra civil de grans proporcions i on els talibans, d’una formació i l’altra, fins i tot sembla que hi gaudeixen amb aquest enfrontament.

Per solucionar un conflicte, cal un mediador i el conflicte actual entre Junts i ERC és greu. Sense un acord entre els dos partits no podrem fer ni una passa endavant cap a la independència, que és el que vol la majoria democràtica del poble de Catalunya. Demano a l’ANC i Òmnium que, sense excuses, facin un esforç per arreglar aquest drama. És prioritari i, si no ho veuen, que busquin mediadors vàlids, però és urgent, que estem caminant cap a la derrota sense pal·liatius. Els més de 3 milions de persones que van participar a l’1-O no es mereixen aquesta guerra civil independentista.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (21-1-2021)

334 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: