LA INTERSINDICAL-CSC CONVOCA UNA VAGA GENERAL L’11-O A CATALUNYA

La patronal Pimec anuncia la convocat√≤ria d’una vaga general per a l’11 d’octubre a Catalunya
En plena vig√≠lia del segon aniversari de l’1-O queda convocada una vaga general a Catalunya per al divendres 11 d’octubre. Si m√©s no aix√≠ ho ha anunciat la patronal Pimec despr√©s d’haver rebut una notificaci√≥ que l’hi comunicava. A trav√©s d’un comunicat, la Pimec ha indicat que la Intersindical-CSC hauria sigut la promotora de l’aturada prevista per d’aqu√≠ dues setmanes.

Segons apunta la patronal al seu portal web, la vaga es justificaria per cinc motius: protestar contra la derogació de les reformes laborals; demanar la pujada del salari mínim als 1.200 euros; reivindicar més recursos a la Inspecció de Treball; exigir la igualtat de gènere en el món del treball i la superació de la bretxa salarial, i advocar per la recuperació del poder adquisitiu dels salaris i les pensions.

D’aquesta manera, la Intersindical-CSC es blindaria davant una eventual ofensiva de Foment contra la convocat√≤ria per “motius pol√≠tics”, com ja va passar amb les aturades del 8 de novembre del 2018. I √©s que va ser el mateix fiscal Jos√© Zaragoza ‚Äďmembre del tribunal que ha jutjat els dirigents independentistes al Tribunal Suprem‚Äď que va anunciar que la sent√®ncia de l’1-O es faria p√ļblica abans del 12 d’octubre, l’endem√† de la data en qu√® el sindicat independentista ha convocat la vaga general.

La Intersindical, de fet, ja havia impulsat les aturades del 21 de febrer d’aquest any, coincidint amb l’inici del judici als l√≠ders independentistes, aix√≠ com la ja esmentada del 8 de novembre del 2018, que va ocasionar talls de carreteres i de les vies de l’AVE a Girona. A m√©s, el sindicat independentista va ser un dels impulsors de l’aturada de pa√≠s del 3 d’octubre del 2017, tan sols dos dies despr√©s del refer√®ndum.

Foment i la il·legalització de la vaga del 8-N

Despr√©s d’una jornada de seguiment desigual, amb talls de carreteres i a les vies de l’AVE, Foment del Treball va decidir impulsar una querella contra la Intersindical-CSC davant el Tribunal Superior de Just√≠cia de Catalunya en qu√® al¬∑legava que la vaga general del 8 de novembre del 2018 era il¬∑legal. Foment va reclamar una indemnitzaci√≥ de 100.000 euros per danys i perjudicis.

“Tota vaga general √©s pol√≠tica”, van defensar des del sindicat independentista, que el maig del 2019 va rebre l’aval del TSJC, que va considerar que l’aturada era legal. La sent√®ncia va concloure que el 8-N va ser una “vaga mixta” que responia a “motius pol√≠tics” per√≤ “relacionats amb altres clarament laborals”.

Informa:ARA.CAT (30-9-2019)

175 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: