LA JEC AMENAÇA BORRÀS AMB CONSEQÜÈNCIES LEGALS SI NO RETIRA L’ACTA A JUVILLÀ

( J.ANTONI GUERRERO )
La Junta Electoral Central (JEC) ha denegat concedir les mesures cautelars que el Parlament havia sol·licitat per aturar el procés contra el diputat de la CUP, Pau Juvillà, segons ha pogut confirmar EL MÓN. La nova resolució de l’òrgan electoral espanyol dona la raó d’aquesta forma al grup parlamentari de Cs que ahir ve presentar un escrit de queixa perquè no s’ha executat l’anterior resolució que reclamava fer efectiva la inhabilitació de Juvillà. El diputat cupaire va ser condemnat a sis mesos d’inhabilitació per haver-se negat a retirar uns llaços grocs del balcó del despatx del grup de la CUP a la Paeria de Lleida.

El Parlament va aprovar en la sessió de dimarts del ple que la cambra catalana tirés endavant un recurs contenciós administratiu contra la sentència de la JEC i sol·licités mesures cautelars per tal de protegir l’escó del diputat anticapitalista. L’acord va tirar endavant amb els vots a favor dels partits independentistes i els Comuns. La nova resolució dona a la presidenta del Parlament cinc dies per informar de les mesures que ha pres per donar compliment al seu dictamen sobre Juvillà i l’adverteix de conseqüències legals si no ho acata.

Precisament aquest dijous la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha aprofitat la revelació sobre la data del seu judici al Tribunal Suprem (TS) per demanar al conjunt de l’independentisme una reflexió al voltant de la necessitat d’exercir el dret a autodeterminació. En declaracions a la premsa al Parlament, Reguant ha preguntat a l’independentisme “fins quan acceptarem que participin” a la cambra catalana partits que es dediquen a “perseguir independentistes” i no es “posi una fita clara per exercir el dret a l’autodeterminació” . Ha posat com a exemple també el cas de Juvillà i ha denunciat que es tracta d’un objecti polític que busca l’anul·lació dels independentistes.

Des de JxCAT s’ha reaccionat a la informació pocs minuts després de confirmar-se. La formació de Borràs es reafirma en l’acord aprovat al ple, el passat 17 de desembre i reitera la voluntat de mantenir la sobirania del Parlament de Catalunya “davant la intromissió d’un òrgan administratiu sense competències per resoldre sobre tal qüestió”.
Informa:ELMON.CAT (27-1-2022)

81 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: