LA JEC APRESSA TORRENT PERQUÈ RETIRI L’ESCÓ IMMEDIATAMENT A TORRA

La Junta Electoral espanyola (JEC) ha apressat el president del parlament, Roger Torrent, a tramitar immediatament la retirada de l’escó al president de la Generalitat, Quim Torra, després que la sala tercera del Tribunal Suprem espanyol hagi avalat l’acord de la mateixa JEC contra Torra desestimant les mesures cautelars demanades per la defensa del president.

La JEC requereix a Torrent que faci els tràmits necessaris per a fer efectiva la pèrdua de la condició de diputat de Torra i que li enviï la documentació que ho certifiqui. L’acord es pot recórrer a la sala tercera del Suprem en un termini de dos mesos. També ha donat un termini de dos dies al secretari general del parlament perquè comuniqui el diputat que substituirà Torra, i adverteix que si no actuarà d’ofici i nomenarà un candidat de la llista de JxCat el 21-D.

Torrent va assegurar fa pocs dies que Torra podria votar al pròxim ple perquè continua essent diputat, atès que la legislació catalana preveu que només pot cessar per sentència judicial ferma. La sala segona del Suprem encara s’ha de pronunciar sobre el recurs de la defensa del president contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que no serà ferma fins d’aquí a uns mesos.

L’informe dels lletrats del parlament sostenia que Torra pot continuar com a diputat perquè el reglament de la cambra i l’estatut diuen que els diputats cessen en cas de sentència judicial ferma. També asseguraven que Torra, passi el que passi amb l’escó, pot continuar exercint de president. L’informe de la Generalitat també va donar suport a aquesta tesi.
Informa:VILAWEB.CAT (23-1-2020)

247 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: