La Junta Electoral Central ha autoritzat que els presos independentistes participin als actes de tancament de campanya previstos per aquest divendres al vespre. Les intervencions es duran a terme a travĂŠs de videoconferència com ja s’ha fet en diversos actes i rodes de premsa.

En els acords fets pĂşblics aquest dimarts, l’òrgan electoral accepta les peticions d’Oriol Junqueras, RaĂźl Romeva, Jordi SĂ nchez, Josep Rull i Jordi Turull a intervenir als Ăşltims mĂ­tings de la campanya. En el cas dels candidats d’ERC, se’ls permet intervenir entre les 19:00 i les 19:30 hores. Als de JxCat, se’ls reserva de les 19:30 a les 20 hores.

En els mateixos acords, es deneguen diverses peticions d’entrevistes per videoconferència que havien fet els candidats presos pel matĂ­ del mateix divendres. S’argumenta que la sala per poder dur a terme aquestes connexions ja estĂ  reservada i, per tant, no hi ha disponibilitat perquè ells l’utilitzin.

En canvi, en el cas de les entrevistes radiofòniques demanades per Junqueras i Romeva en els mateixos horaris, la JEC demana a Institucions PenitenciĂ ries un informe sobre la “viabilitat” d’aquestes sol¡licituds.

Informa:ELNACIONAL.CAT (24-4-2019)