La Junta Electoral espanyola ha ordenat a la televisió municipal Betevé suprimir de les seves emissions en pàgina web o en qualsevol altra emissió, l’etiqueta vermella amb el lema ‘judici presos polítics‘ arran d’una denúncia presentada pel líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández.

En un acord al qual ha tingut accés Europa Press, la Junta de Barcelona recorda que la Junta Electoral espanyola (JEC) ja ha assenyalat, a propòsit dels llaços grocs i pancartes amb l’expressió ‘llibertat presos polítics’, que són partidistes i indica que l’etiqueta a la web de Betevé ‘conculca la neutralitat’, malgrat ser una eina de cerca.

Fonts de Betevé han indicat a Europa Press que la Junta ha demanat retirar l’etiqueta, que era una eina de caràcter tècnic per facilitar que la seva audiència trobés les notícies a internet, però que la treuran a instàncies d’aquest òrgan.

Des de la televisió municipal també han mostrat tranquil·litat pel seu treball periodístic, que ‘sempre’ fan des de la neutralitat, la qual cosa consideren que la Junta de Barcelona ha reconegut implícitament.

En declaracions a Europa Press, Fernández ha recordat que és la tercera vegada que la Junta Electoral espanyola li dóna la raó i ha defensat que la televisió municipal és de tots els barcelonins i ‘ha de ser neutral’.