LA JUSTÍCIA AVALA AMB EXCEPCIONS LES MESURES AL SEGRIÀ I L’HOSPITALET

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre’ls. En temps de crisi, el periodisme compromés és més important que mai i el vostre suport és l’únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.

Diversos brots de coronavirus han posat en dubte el post-desconfinament arreu del país. El Principat i la Franja són els territoris més afectats per aquesta nova onada de contagis. Ara mateix, els brots que preocupen més són els del Segrià i el del barri de Torrassa a l’Hospitalet de Llobregat, on hi ha centenars de casos de la covid-19. En el cas de Lleida, el govern ha hagut d’aprovar un decret llei per esquivar el vet de la fiscalia i la justícia al confinament domiciliari.

La justícia ha avalat, amb algunes excepcions, les restriccions que ha imposat el govern a Lleida, el Baix Segrià i l’Hospitalet del Llobregat per controlar els brots de coronavirus 2019. En aquest sentit, el jutjat d’instrucció número 2 de Lleida ha ratificat les mesures urgents que afecten la ciutat i sis municipis més del Baix Segrià, però n’ha exclòs el poble de Massalcoreig perquè segons les dades de l’Agència de Salut Pública només s’hi ha detectat un contagi des de l’1 de juliol. Així mateix, el jutge Ramon Salada Virgili estableix la validesa d’aquesta ratificació per un termini de quinze dies, que pot ser prorrogat, tot i que demana a la Generalitat que informi setmanalment de l’evolució de la pandèmia i de les propostes de correcció de les mesures.

D’altra banda, el jutjat d’instrucció número 16 ha donat llum verda a les restriccions en la mobilitat als barris de Torrassa, la Florida i Collblanc. Tanmateix, el magistrat ha descartat prohibir les reunions de més de deu persones perquè considera que és una mesura ‘desproporcionada’ que implica ‘la limitació del dret consagrat’.
Informa:VILAWEB.CAT (15-7-2020)

323 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: